Flashback στην 8η Ιανουαρίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 8η Ιανουαρίου-1

Ο Ουώλτ Ντίσνεϊ παρουσιάζει στον υποστράτηγο Ουίλιαμ Πόρτερ ένα σχέδιο του πιο διάσημου ήρωα του, Μίκυ Μάους, σε μορφή αντιασφυξιογόνας μάσκας, στην Ουάσιγκτον, το 1942. Οι αξιωματικοί των υπηρεσιών πολιτικής άμυνας και χημικού πολέμου σκοπεύουν στη δημιουργία μίας τέτοιας μάσκας με τη μορφή του αγαπημένου ήρωα των κόμικς και των κινουμένων σχεδίων, ώστε να την κάνουν πιο θελκτική στα παιδία, που ενδέχεται να τη χρειαστούν σε κάποια συγκυρία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.  (AP Photo)

Flashback στην 8η Ιανουαρίου-2

Πλήθος φανατικών οπαδών του «Βασιλιά» συγκεντρώνονται μπροστά από μία τεράστια τούρτα, για να τιμήσουν τη μνήμη του την ημέρα των γενεθλίων του, στην επιβλητική έπαυλη Graceland, στο Μέμφις των ΗΠΑ, όπου έζησε και βρίσκεται θαμμένος ο Έλβις Πρίσλεϊ, το 1996. (AP Photo/John L. Focht)

Flashback στην 8η Ιανουαρίου-3

Πλήθος εξαγριωμένων Ούγγρων προσπαθεί να περάσει τον αστυνομικό κλοιό που έχει στηθεί έξω από ένα κλαμπ του Ντιτρόιτ, στο οποίο ο πανίσχυρος Σοβιετικός αντιπρόεδρος Αναστάς Μικογιάν δειπνούσε με ορισμένους από τους μεγαλύτερους βιομήχανους του Μίσιγκαν, το 1959. Κρατώντας πλακάτ με αντισοβιετικά συνθήματα, καθώς και ένα φέρετρο με το σύνθημα «Ουγγαρία 1956», οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την βίαιη καταστολή της Ουγγρικής Επανάστασης του 1956 από την ΕΣΣΔ. (AP Photo)

Flashback στην 8η Ιανουαρίου-4

Ο νεοκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον υπογράφει αυτόγραφα, μετά το τέλος κινηματογραφικής προβολής σε κινηματογράφο του Λιτλ Ροκ, στο Άρκανσας, το 1993. (AP Photo/Spencer Tirey)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή