Τίλερσον: Δεν αμφισβήτησα ποτέ την πνευματική υγεία του Τραμπ

Τίλερσον: Δεν αμφισβήτησα ποτέ την πνευματική υγεία του Τραμπ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι δεν έθεσε ποτέ υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να ασκήσει τα καθήκοντά του, την ώρα που συνεχίζεται η διαμάχη στις ΗΠΑ για το βιβλίο του Μάιικλ Γουόλφ.

«Δεν αμφισβήτησα ποτέ την πνευματική του υγεία» επισήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στη συνέντευξη που προβλήθηκε την Παρασκευή.

«Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω την πνευματική του υγεία» συμπλήρωσε.

Ο Ρεξ Τίλερσον έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «Φωτιά και Οργή» του δημοσιογράφου Μάικλ Γουόλφ, όπου περιγράφει έναν Λευκό Οίκο υποταγμένο στις ψυχικές διαθέσεις του μεγιστάνα.

«Δεν είναι όπως οι προκάτοχοί του» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Για αυτόν τον λόγο επίσης οι Αμερικάνοι τον εξέλεξαν (…). Επιθυμούσαν την αλλαγή. Επομένως έμαθα, κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, να βελτιώνω τις σχέσεις μου με τον πρόεδρο, προκειμένου να του παρέχω τις πληροφορίες τις οποίες χρειάζεται για να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις».

Ουρές στα βιβλιοπωλεία

Tις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, το πολύκροτο βιβλίο «Fire and Fury: Inside the Trump White House» εμφανίστηκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων, με δεκάδες πολίτες να δημιουργούν τεράστιες ουρές για την απόκτηση του από τα μεσάνυχτα. Το βιβλίο, το οποίο εισέρχεται στα άδυτα του Λευκού Οίκου, έχει ήδη προκαλέσει πολιτική θύελλα, με τους δικηγόρους του Τραμπ να απειλούν ακόμη και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το «ψευδές» περιεχόμενο του.

Ο Μάικλ Γουλφ απάντησε σήμερα στις απειλές των δημοσιογράφων και τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου ότι το βιβλίο του είναι «γεμάτο ψέματα» από «ανύπαρκτες πηγές», τονίζοντας ότι βάσει της έρευνας και των συνεντεύξεων που πήρε, προκύπτει ότι σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που δουλεύουν δίπλα του, έχουν σημαντικές αμφιβολίες για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση που έχει αναλάβει. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το προσωπικό του τον αντιμετωπίζει σαν «παιδί», επειδή «έχει ανάγκη από άμεση ικανοποίηση των επιθυμιών του» και επειδή είναι «όλα για τον εαυτό του». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή