To νέο Volvo XC90 πάει Καστοριά

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε καλύτερο σύντροφο στο ταξίδι μας από την Αθήνα μέχρι την Καστοριά από το Volvo XC90. Το πολυτελές premium SUV μάς μετέφερε με απόλυτη άνεση και ασφάλεια στην πανέμορφη μακεδονική πόλη για μια τριήμερη απόδραση, καθιστώντας τις μετακινήσεις μας πραγματική απόλαυση. Το XC90 του ταξιδιού μας ήταν η πετρελαιοκίνητη έκδοση D5 με τον 2λιτρο twin-turbo κινητήρα των 235 ίππων και στάνταρ τετρακίνηση.

 
Από την πρώτη στιγμή που αντικρίζεις από κοντά το Volvo XC90 δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς από την επιβλητική του εμφάνιση, που εκπέμπει κύρος και ασφάλεια. Στο εσωτερικό, η απέριττη καμπίνα του είναι κατασκευασμένη από τα καλύτερα υλικά, ενώ η πολυτελέστατη, μινιμαλιστική αισθητική της αποτελεί έναν χώρο όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να απολαύσει το ταξίδι.

 
Στο ταξίδι μας μέχρι την Καστοριά η κορυφαία απόδοση του κινητήρα σε συνδυασμό με τη λειτουργία του αυτόματου κιβώτιου Geartronic του Volvo XC90 μας βοήθησαν να κινηθούμε γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνουν την κατανάλωση καυσίμου στην εθνική οδό, που σε πραγματικές συνθήκες δεν ξεπέρασε τα 8,0 λίτρα/ανά 100 χλμ. – ένα εξαιρετικό νούμερο για ένα πολυτελές SUV της μεγάλης κατηγορίας.

 
Για να φτάσουμε στον προορισμό μας, ακολουθήσαμε την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια μπήκαμε στην Εγνατία οδό προς Ιωάννινα και βγήκαμε στην έξοδο της Καστοριάς. Η διαδρομή αυτή μπορεί να είναι περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ό,τι αυτή που περνάει από τα Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Γρεβενά, όμως είναι πιο ξεκούραστη και άνετη. Ο οδηγός καλό είναι να έχει υπόψη ότι, παρά την άνεση και την ασφάλεια που προσφέρει στον ταξιδιώτη η Εγνατία οδός, δεν υπάρχει πρατήριο ανεφοδιασμού καυσίμων και χώρος στάθμευσης σε όλη τη διαδρομή της Εγνατίας από το ΣΕΑ στο Πλατύ της Βέροιας μέχρι και την έξοδο της Καστοριάς (απόσταση 152 χλμ.).

 
 
5 Στάσεις στην Καστοριά
 
• Επισκεφτείτε το Σπήλαιο του Δράκου, απέναντι από τη λίμνη της Καστοριάς (Μαυριώτισσα, τηλ. 24670-26777, είσοδος 6 ευρώ) με τις επτά υπόγειες λίμνες και τον εντυπωσιακό σταλακτιτικό διάκοσμο.
• Περπατήστε γύρω γύρω από τη λίμνη, ξεκινώντας από το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας και καταλήγοντας στην πλατεία Μακεδονομάχων. Θα χρειαστείτε περίπου δύο ώρες, αφού η απόσταση είναι 9 χιλιόμετρα, αλλά θα ευχαριστηθείτε τη θέα στη λίμνη Ορεστιάδα και τα πουλιά που ταξιδεύουν από πάνω της.
• Περιηγηθείτε στο Ντολτσό, την παλιά συνοικία της πόλης με τα επιβλητικά αρχοντικά: ένα ζωντανό μουσείο των μακεδονικών αρχοντόσπιτων. Πολλά από αυτά έχουν ανακαινιστεί, άλλα δυστυχώς είναι ερειπωμένα.
• Δείτε από κοντά την αναπαράσταση νεολιθικού λιμναίου οικισμού στο Δισπηλιό, 8 χλμ. έξω από την Καστοριά. Οκτώ καλύβες πάνω στο νερό αναπαριστούν τον οικισμό της νεολιθικής εποχής, ερείπια του οποίου ανακαλύφθηκαν στην περιοχή το 1932. Τηλ. 24670-21910, 09.00-17.00.
• Ανεβείτε στον λόφο του Προφήτη Ηλία για να έχετε πανοραμική θέα της πόλης και της λίμνης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή