Bentley Bentayga Diesel, και πολυτελές και ισχυρό

Bentley Bentayga Diesel, και πολυτελές και ισχυρό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Bentley Motors διαθέτει το πρώτο πετρελαιοκίνητο μοντέλο στη θρυλική ιστορία της βρετανικής μάρκας – την Bentayga Diesel. Στην καρδιά του ισχυρού και πολυτελούς diesel SUV βρίσκεται ένας νέος, τεχνολογικά προηγμένος, 32βάλβιδος V8 κινητήρας 4.0l με τρεις υπερσυμπιεστές. Αποδίδοντας 435 PS και ροπή 900 Nm, η Bentayga Diesel έχει τελική ταχύτητα 270 km/h και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η νέα αντιρρυπαντική τεχνολογία με την οποία εξοπλίζεται η Bentayga Diesel προσφέρει τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 (210 g/km) από οποιοδήποτε μοντέλο της μάρκας και αυτονομία πάνω από 1.000 km. Αυτό σημαίνει ότι η απόσταση από το Λονδίνο μέχρι το Verbier, Bordeaux ή τα Highlands της Σκωτίας καλύπτεται με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Η Bentayga Diesel συνδυάζει την αυθεντική αισθητική και τη σύγχρονη βρετανική πολυτέλεια που χαρακτηρίζει το μοντέλο W12 με κάποια αποκλειστικά στυλιστικά στοιχεία. Ενα λογότυπο V8 Diesel βρίσκεται στο κάτω άκρο της εμπρός πόρτας, το οποίο μαζί με τη νέα σχεδίαση των «δύο-διπλών» απολήξεων εξαγωγής επιβεβαιώνει διακριτικά τις προδιαγραφές του νέου κινητήρα. Ενα ακόμα διακριτικό στοιχείο στο εξωτερικό είναι η τολμηρή, μαύρη μάσκα τύπου πλέγματος με χρωμιωμένο πλαίσιο και κεντρική μπάρα, που υποδηλώνει την ταυτότητα του κινητήρα. Το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά, κατόπιν παραγγελίας, με ζάντες τύπου Mulliner Driving Specification 21”– σε ασημί ή γκρι φινίρισμα (το δεύτερο με ένθετα στις ακτίνες και τη στεφάνη), ενώ στον βασικό του εξοπλισμό έχει 10άκτινη ζάντα αλουμινίου 20”.

Το cockpit της Bentayga θέτει νέα πρότυπα πολυτέλειας και κατασκευαστικής ακρίβειας με ένα άψογο «πάντρεμα» ξύλινων επενδύσεων και μεταλλικών στοιχείων. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8 ιντσών της Bentayga διαθέτει πλοήγηση, σκληρό δίσκο 60GB και επιλογή από 30 γλώσσες. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του Bentley Entertainment Tablet – μιας αφαιρούμενης συσκευής 10.2” Android με 4G, WiFi και Bluetooth για άνετη συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας εν κινήσει.

Οπως όλες οι Bentley, η Bentayga Diesel μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε πελάτη, από τους δεξιοτέχνες τεχνίτες του Mulliner, του διάσημου κέντρου εξειδικευμένων αμαξωμάτων της Bentley. Το πολυτελές SUV βρίσκεται ήδη στη διαδικασία παραδόσεων, ενώ συνεχίζει να λανσάρεται και σε άλλες χώρες εκτός της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή