Τραμπ: «Απατεώνας» ο Μάικλ Γουλφ – «Αποκύημα φαντασίας» το βιβλίο του

Τραμπ: «Απατεώνας» ο Μάικλ Γουλφ – «Αποκύημα φαντασίας» το βιβλίο του

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απατεώνα» αποκάλεσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, από το Καμπ Ντέιβιντ, όπου συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τον συγγραφέα του βιβλίου «Φωτιά και Οργή», Μάικλ Γουλφ, χαρακτηρίζοντας το σύγγραμμά του «αποκύημα φαντασίας».

«Νομίζω ότι είναι ντροπή», προσέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη για το βιβλίο, και εξαπολύοντας παράλληλα κατηγορίες στον πρώην σύμβουλό του, Στιβ Μπάνον, ότι εκείνος ήταν που άνοιξε τις πόρτες του Λευκού Οίκου στον Γουλφ. 

Ο Μάικλ Γουλφ «δεν με γνωρίζει καθόλου και δεν μου πήρε ποτέ συνέντευξη» αφότου ανέλαβα καθήκοντα στον Λευκό Οίκο, τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι οι τρεις ώρες που διήρκησε η συνέντευξη, όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, υπήρξαν μόνο στην «φαντασία του». Μιλώντας σε εκπομπή στο κανάλι NBC, ο Γουλφ ισχυρίστηκε ότι πέρασε τρεις ολόκληρες ώρες με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει μέσω του Twitter, για πρώτη φορά, πως οι δύο τους δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. 

Επιπλέον, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέψευσε εκ νέου τους ισχυρισμούς του Γουόφ, ότι ακόμα και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του διατυπώνουν αμφιβολίες για τις ικανότητές του και την πνευματική του σταθερότητα. 

Στο μεταξύ, από το Καμπ Ντέιβιντ ο δισεκατομμυριούχος επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός αναφορικά με την πορεία του κυβερνητικού έργου για το νέο έτος.

«Όλοι μας έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τη νέα χρονιά, είχαμε ένα πολύ δυνατό τέλος» για το 2017, τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, έχοντας στο πλευρό του ηχηρά ονόματα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και τους επικεφαλής του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία Πολ Ράιαν και Μιτς Μακόνελ.

Νωρίτερα σήμερα, εμφανίστηκε «χειμαρρώδης» στο Twitter, στον απόηχο του θορύβου που έχει προκαλέσει το βιβλίο ««Fire and Fury: Inside the Trump White House» και το οποίο θέτει εν αμφιβόλω την πνευματική κατάσταση του Αμερικανού προέδρου. Συγκεκριμένα, μέσου του… αγαπημένου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ χαρακτηρίσει τον εαυτό του «μια πολύ σταθερή πνευματικά ιδιοφυΐα», κάνοντας παράλληλα έναν «απολογισμό» της πορείας του από τον επιχειρηματικό κόσμο έως την προεδρία των ΗΠΑ.

«Βασικά, κατά τη διάρκεια της ζωής μου, τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα μου ήταν ο σταθερός ψυχισμός μου και ότι είμαι πραγματικά πολύ έξυπνος. Η διεφθαρμένη Χίλαρι Κλίντον θέλησε να παίξει με αυτά και, όπως όλοι ξέρουν, κατέρρευσε. Ήμουν ένας ΠΟΛΥ πετυχημένος επιχειρηματίας, έγινα ένας κορυφαίος παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και έπειτα Πρόεδρος των ΗΠΑ (στην πρώτη μου προσπάθεια). Πιστεύω ότι αυτά με καθιστούν όχι μόνο έξυπνο, αλλά ιδιοφυή. Και μάλιστα, μια σταθερή πνευματικά, ιδιοφυία!», έγραψε χαρακτηριστικά  ο Τραμπ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή