Σκουρλέτης: Η ονομασία μπορεί να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ως γεωγραφικό προσδιορισμό

Σκουρλέτης: Η ονομασία μπορεί να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ως γεωγραφικό προσδιορισμό

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχουμε μπροστά μας μία μεγάλη ευκαιρία, να κλείσουμε ένα θέμα, το οποίο μας ταλαιπωρεί τις τελευταίες δεκαετίες», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης για το Σκοπιανό,  ενώ επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με τη χρήση του όρου «Μακεδονία».

«Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτή η ονομασία μπορεί να περιέχει τον όρο "Μακεδονία" ως γεωγραφικό προσδιορισμό και να είναι για όλες τις χρήσεις. Αυτή η θέση, που αποτελεί θέση της χώρας εδώ και κάποια χρόνια, νομίζω ότι αποτελεί και την πιο σωστή βάση, για να αναζητήσουμε σήμερα μια λύση στο θέμα αυτό», εξήγησε ο υπουργός και σημείωσε πως «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κλείσει το θέμα με μια κοινά αποδεκτή ονομασία».

Σε ό,τι αφορά την επιδίωξη ευρύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, όταν η πρόταση για την ονομασία της πΓΔΜ έλθει στη Βουλή, ο υπουργός επισήμανε πως είναι «αυτονόητο σε εθνικά ζητήματα να επιδιώκεται να διαμορφωθεί μία ευρύτερη πλειοψηφία και μέσα στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο». «Εδώ πλέον θα κριθεί κάθε πολιτική δύναμη, πόσο αξιόπιστη, πόσο φερέγγυα είναι, ή αν θα είναι δέσμια άλλων σκοπιμοτήτων, που όμως επειδή πρόκειται για εθνικό ζήτημα, οι σκοπιμότητες αυτές, όταν τις υπηρετεί κάποιος με μια καιροσκοπική διάθεση, καταλήγουν να είναι εθνικά επιζήμιες», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του κυβερνητικού εταίρου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο θέμα, ο κ. Σκουρλέτης παρατήρησε μιλώντας στο «Πρακτορείο» πως «ανεξάρτητα του τι υποστηρίζει ο κ. Καμμένος, που είναι γνωστό ότι έχει μία διαφορετική προσέγγιση, η οποία δεν προέκυψε τώρα, η κυβέρνηση έχει θέση, κατά συνέπεια θα πρέπει και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν με απόλυτη σαφήνεια σε αυτό το θέμα».

«Ο χώρος που αντιμετωπίζει σήμερα μία πανσπερμία απόψεων και χαρακτηρίζεται από μεγάλες αντιθέσεις γύρω από αυτό το θέμα είναι κυρίως ο χώρος της ΝΔ. Άλλη είναι η άποψη του κ. Σαμαρά, άλλη του κ. Γεωργιάδη -παρεμφερής με του κ. Σαμαρά-, άλλη της ομάδας των "καραμανλικών" και να δούμε πού θα "καθίσει η μπίλια" και τι θα πει τελικώς ο κ. Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση έχει θέση, αυτή έχει υποστηριχθεί, άλλο αν εντός της κυβέρνησης υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες. Αυτό είναι ως έναν βαθμό κατανοητό, έχει υπάρξει σε άλλα ζητήματα και σε άλλες περιόδους», διευκρίνισε ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή