Πυρά αντιπολίτευσης για την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

Πυρά αντιπολίτευσης για την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πυρά της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Δευτέρας.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για θράσος του κ. Τσίπρα, με αφορμή τον ισχυρισμό του ότι «η Κυβέρνησή του δεν επέβαλε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», προσθέτοντας ότι τον παραπέμει «στον προϋπολογισμό που ψήφισε και επιβαρύνει για το 2018 τους Έλληνες με νέα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ».

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου του Παύλου Χρηστίδη, υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως ο πιο υπάκουος μνημονιακός Πρωθυπουργός.Αυτό που θα μείνει απο την θητεία του, όμως, είναι η δήμευση της δημόσιας περιουσίας, η φτωχοποίηση, οι πλειστηριασμοί και η θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού για πολλές δεκαετίες»

Βολές εκτοξεύει και το Ποτάμι, τονίζοντας:

«Ο κ.Τσίπρας, αφού με τις τυχοδιωκτικές επιλογές του φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων άλλο ένα μνημόνο, βύθισε τη χώρα ξανά σε ύφεση και φόρτωσε κι άλλους φόρους τώρα έχει εφεύρει νέο παραμύθι: έρχεται το τέλος της επιτροπείας και θα μπορούμε να μοιράζουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιώδρας, σχολιάζοντας την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο.

«Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι τον Αύγουστο η Ελλάδα έχει κατορθώσει να δανείζεται με ανεκτά επιτόκια, κάποιου είδους στήριξη από την ΕΕ θα χρειαστεί και αυτό θα γίνει με αυστηρούς όρους. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να απαλλαγεί από την επιτροπεία και τον έλεγχο και ο έλεγχος αυτός θα έχει πολλαπλές μορφές: Όπως σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι κανόνες του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας», πρόσθεσε και συνεχισε:

«Η χώρα έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2% ως το 2060… Για την Ελλάδα (όπως και για την Ισπανία, Ιρλανδία, Κύπρο και Πορτογαλία) υπάρχει η εποπτεία μετά το πρόγραμμα μέχρι την αποπληρωμή του 75% των δανείων. Όσο για το ότι δεν λαμβάνεται «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», πρόκειται για μια από τις γνωστές κοροϊδίες του κ.Τσίπρα. Ήδη έχει ψηφίσει περικοπές των συντάξεων από τις αρχές του 2019 και μείωση του αφορολόγητου από τις αρχές του 2020. Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι νέα παραμύθια. Αλλά ανάπτυξη και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πάνε μαζί».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ, αναφέρει:

Τα χιλιοειπωμένα «κλισέ« και η «ξύλινη« γλώσσα περί «τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας», που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, καταρρέουν με πάταγο μπροστά στην πραγματικότητα των παλιών και νέων προαπαιτουμένων, των ρεκόρ στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη γενίκευση των πλειστηριασμών και του χτυπήματος της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Ο Αλ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων ως προνομιούχους, στα κεφάλια των οποίων θα πέσει ο πέλεκυς της δημοσιονομικής προσαρμογής και ως «κοινωνική πολιτική» τα ελάχιστα ψίχουλα στους λεγόμενους «φτωχοδιάβολους» που στην πραγματικότητα δεν επαρκούν ούτε καν για τη στοιχειώδη ανακούφισή τους.

Η ανάπτυξη στην οποία καλεί το λαό να συναινέσει, σημαίνει νέα σκληρά μέτρα για τα λαϊκά στρώματα, ένα πολυνομοσχέδιο με ακόμα 70 επιπρόσθετες αντιλαϊκές ρυθμίσεις, νέο κύμα επίθεσης και αναδιανομή της φτώχειας στα εργατικά – λαϊκά στρώματα.

Ο κ. Τσίπρας δουλεύει για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επενδυτών και του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και πρέπει να πάρει δυναμική απάντηση από το λαό στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες που διοργανώνονται τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή