ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά οι χημειοθεραπείες στο Αττικό, απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κανονικά εκτελούνται οι χημειοθεραπείες στο «Αττικό» σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου που απάντησε με ανακοίνωση στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού.

Το νοσοκομείο, σε ανακοίνωσή του αναφέρει, πως «η σπουδή του κυρίου Γιαννακού να προβαίνει σε καταγγελίες κατά του νοσοκομείου Αττικόν, για μία ακόμη φορά έπεσε στο κενό. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών εκτελούνται κανονικά, καθόσον το νοσοκομείο προμηθεύεται τα απαραίτητα φάρμακα, κάνοντας χρήση του 40% του προϋπολογισμού του 2018. Είναι προφανές λοιπόν, ότι δεν τίθεται θέμα “έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κύριο Πολάκη”, όπως μέσα στην άγνοιά της, διατείνεται η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, πολύ περισσότερο δεν υφίσταται ανάγκη, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον θέμα συγγνώμης από τον κ. αν. υπουργό Υγείας και τον κ. πρωθυπουργό».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου καταλήγει χαρακτηριστικά: «Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ».

Νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωσή της, υποστήριζε μεταξύ άλλων, ότι: «Η Οδύσσεια των ασθενών με καρκίνο δεν έχει προηγούμενο καθώς κατ' έτος αποκλείονται 13.000 ασθενείς από ακτινοθεραπείες, λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων. Δεν υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης, λόγω έλλειψης μηχανημάτων PET CT.

Λόγω έλλειψης μπάτζετ στους προϋπολογισμούς, δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα στα νοσοκομεία. Οι καρκινοπαθείς ψάχνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα, αλλά και γιατρό ογκολόγο».

Για το ζήτημα του Αττικού νοσοκομείου, η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της ισχυριζόταν, ότι αυτό προέκυψε «το τελευταίο δεκαπενθήμερο, που ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς» και συνέχισε εξηγώντας ότι αυτά τα καταγγέλλουν στην ΠΟΕΔΗΝ οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Τέλος, ανέφερε πως «η διοίκηση του Αττικού δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται, ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον Πολάκη».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ