Η Οπρα «σκέφτεται ουσιαστικά» το ενδεχόμενο της προεδρίας

Η Οπρα «σκέφτεται ουσιαστικά» το ενδεχόμενο της προεδρίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη συγκλονιστική και συγκινητική ομιλία της Όπρα Γουίνφρεϊ στη φετινή τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, πολλοί οπαδοί της, καθώς και ορισμένες διασημότητες, άρχισαν νά κάνουν λόγο για μία πιθανή κάθοδο της στις προεδρικές εκλογές του 2020. 

Λίγο μετά την τιμητική βράβευση της με το βραβείο Σέσιλ Ντε Μιλ, άρχισε να κάνει την εμφάνιση του στο Twitter to hashtag #Oprah2020, με αίτημα την κάθοδο της τηλεοπτικής σταρ στις επόμενες προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κωμικός Σάρα Σίλβεραν έγραψε στο Twitter «Oprah/Michelle 2020», ενώ σε αντίστοιχες κοινοποιήσεις προχώρησαν και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάματος. Επίσης, το ενδεχόμενο η Όπρα να γίνει η 46η και πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν το κορυφαίο θέμα των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών της Δευτέρας στις ΗΠΑ. 

Ο επί χρόνια σύντροφος της σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης, Στέντμαν Γκράχαμ, δήλωσε στους Los Angeles Times πως «ο κόσμος θα αποφασίσει» αν θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος, τονίζοντας με σιγουριά «πως σίγουρα θα το έκανε». 

Επιπλέον, μιλώντας στο CNN, δύο φίλοι της Όπρα που ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι η Αφροαμερικανίδα πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια «σκέφτεται ουσιαστικά» το ενδεχόμενο να κατέβει για πρόεδρος. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δύο φιλικών προσώπων, άρκετοι άνθρωποι από το στενό περιβάλλον της Όπρα, την παροτρύνουν εδώ και μήνες να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, σύμφωνα με μία από τις δύο πηγές, η πρώην παρουσιάστρια δεν έχει λάβει ακόμη κάποια τελική απόφαση. 

Μιλώντας για το ζήτημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην ομιλία της, η Όπρα προκάλεσε τα δάκρυα και τη σιωπή του κοινού της τελετής απονομής. 

Όπως τονίζουν ορισμένοι αναλυτές, το προφίλ της και η δημοφιλία της θα την καθιστούσαν μία ιδανική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ ο πλούτος της θα αύξανε σημαντικά τη δυναμική της υποψηφιότητας της. Εντούτοις, πάνω από την πιθανή υποψηφιότητα της αιωρείται ένα εξαιρετικά εύλογο ερώτημα: Θα επέλεγαν οι Αμερικανοί για πρόεδρο έναν τηλεοπτικό αστέρα για δέυτερη συνεχόμενη φορά;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή