Παρουσίαση Κουτίνιο και… Γκριεσμάν

Παρουσίαση Κουτίνιο και… Γκριεσμάν

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Μπαρτσελόνα παρουσίασε χθες τον ακριβότερο παίκτη στην ιστορία της, τον Φιλίπε Κουτίνιο, ενώ ως την επόμενη… 9ψήφια μεταγραφή της φέρουν ισπανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης τον Αντουάν Γκριεσμάν της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά για το καλοκαίρι.

Τα 9 ψηφία (160.000.000 ευρώ) του κόστους της μετακίνησης του Βραζιλιάνου από τη Λίβερπουλ μπορεί να ζαλίζουν, αλλά καθιστούν τον 25χρονο μεσοεπιθετικό τον τρίτο ακριβότερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία μετά τους Νεϊμάρ (222 εκατ.) και Κιλιάν Μ’μπαπέ (180 εκατ.), αλλά σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Μπάρτσα, Ζόρντι Μέστρε, η μεταγραφή έγινε σε… τιμή ευκαιρίας.

«Ο σύλλογος πάντοτε ενδιαφερόταν να αποκτήσει τον Κουτίνιο, η διαφορά με το περασμένο καλοκαίρι είναι ότι τώρα υπήρξε μεγάλη έκπτωση στην τιμή» είπε ο κ. Μέστρε κατά την παρουσίαση του παίκτη: «Δεν θα αναφέρουμε τους αριθμούς, καθότι η Λίβερπουλ δεν θέλει να το κάνουμε, αλλά υπήρξε μεγάλη περικοπή στην τιμή».

Τον Σεπτέμβριο ο διευθυντής των «μπλαουγκράνα» Αλμπέρτ Σολέρ είχε δηλώσει ότι εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια για την απόκτηση του Κουτίνιο στις θερινές μεταγραφές, διότι η Λίβερπουλ ζητούσε 200 εκατ. ευρώ.

Τελικά, ο Κουτίνιο επέμεινε να φύγει από το Ανφιλντ και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 5,5 ετών, μετά και την… έκπτωση 20% που προσέφεραν οι Αγγλοι στους Καταλανούς. «Είναι απίστευτο να γνωρίζω ότι θα βρίσκομαι ανάμεσα σε είδωλα, παίκτες που έχουν τόσο σπουδαία ιστορία, όπως ο Λέο Μέσι, ο Λουίς Σουάρες, ο Αντρές Ινιέστα, ο Τζέραρντ Πικέ και ο Σέρζιο Μπούσκετς. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίζω μαζί τους και ελπίζω να μπορώ να μαθαίνω, να ζω και να νικώ μαζί τους», είπε εμφανώς ικανοποιημένος ο Κουτίνιο.

Ωστόσο, το ντεμπούτο του με την κυανέρυθρη φανέλα θα αργήσει λιγάκι λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του, αφού για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έχει ήδη αγωνιστεί με τη Λίβερπουλ.

Την ώρα που κάποιοι λένε ότι ο Βραζιλιάνος μπορεί να γίνει ο διάδοχος του Ινιέστα στην Μπαρτσελόνα, στη Λίβερπουλ μετρούν το κόστος της αποχώρησης του πιο φορμαρισμένου παίκτη τους, με τον Αλαν Σίρερ, τον βετεράνο διεθνή επιθετικό της Αγγλίας, να λέει ότι η αποχώρηση Κουτίνιο είναι πιθανό να κοστίσει στους «κόκκινους» τη θέση τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Απτόητη από τη μεγάλη δαπάνη που έκανε για τον Βραζιλιάνο, η Μπαρτσελόνα φέρεται τώρα να ετοιμάζει το έδαφος για μία ακόμη πολυέξοδη μεταγραφή, αυτή του Γκριεσμάν από την Ατλέτικο. Ρεπορτάζ φέρουν έτοιμη την καταλανική ομάδα να κλείσει άρον άρον τη μεταγραφή του διεθνούς Γάλλου επιθετικού, καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει από καιρό βάλει στο μάτι τον παίκτη και δεν αποκλείεται να αυξήσει την προσφορά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή