Κόντρα Μπουτάρη – Καλαφάτη στο δημοτικό συμβούλιο για το Σκοπιανό (Βίντεο)

Κόντρα Μπουτάρη – Καλαφάτη στο δημοτικό συμβούλιο για το Σκοπιανό (Βίντεο)

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη άσκησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, για το Σκοπιανό, η οποία οδήγησε σε κόντρα ανάμεσα στους δύο.

Ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι πετάει ονόματα δημοσίως στο τραπέζι, χωρίς να έχει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου.

«Μας λέτε ότι δεν ασκείτε εξωτερική πολιτική. Δεν έχετε ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε και την πληροφόρηση για να ασχολείστε με αυτό το θέμα. Δεν έχετε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο. Είστε ακατάλληλος για αυτό. Σας καλώ σε κρίσιμα θέματα να φέρεστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θίγεται ο Θεσσαλονικιός και να μην νιώθουν ότι πληγώνονται όλοι οι Έλληνες», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει διπλωματία και εξωτερική πολιτική. Επομένως δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να απολογούμαι σε κανέναν για την πρόσκληση του πρωθυπουργού των Σκοπίων να περάσει την Πρωτοχρονιά στην Θεσσαλονίκη, όπως ήρθαν και χιλιάδες άλλοι συμπατριώτες του», απάντησε ο κ. Μπουτάρης με τον κ. Καλαφάτη να συνεχίζει και την ένταση να κορυφώνεται:

«Δεν σας κατηγόρησα για την επίσκεψη Ζάεφ αλλά για την πρόταση περί "Νέας Μακεδονίας"». «Την ώρα που μιλάω δεν θα σχολιάζετε κ. Καλαφάτη. Μετά μπορείτε. Όχι την ώρα που μιλάω. Σας το έχω πει επανειλημμένα αλλά παραείστε χοντροκέφαλος για να το αποδεχτείτε. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω αλλιώς. Φτάνει» είπε σε έντονο ύφος ο Γιάννης Μπουτάρης και συνέχισε: «Καταλαβαίνετε τι λέω. Μην κάνετε τον χαζό».

«Ο δήμος και ο δήμαρχος δεν κάνει εξωτερική πολιτική. Ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της χώρας. Τελεία και παύλα», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή