Ιστορικό ρεκόρ για την Aegean με 13,2 εκατ. επιβάτες το 2017

Ιστορικό ρεκόρ για την Aegean με 13,2 εκατ. επιβάτες το 2017

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχυμένη κατά 6% καταγράφηκε η επιβατική κίνηση της Aegean –και της Olympic Air– το 2017, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τα 13 εκατομμύρια επιβάτες. Συγκεκριμένα, στο σύνολο του έτους καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ, καθώς μεταφέρθηκαν 13,2 εκατ. επιβάτες, 750.000 περισσότεροι από το προηγούμενο έτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση της κίνησης προέρχεται εξ ολοκλήρου από τη βελτιωμένη αξιοποίηση του δικτύου, όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, δεδομένου ότι ο αριθμός των πτήσεων που εκτελέστηκαν το 2017 δεν ήταν αυξημένος σε σχέση με το 2016.

Στο δίκτυο εξωτερικού, που συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο μοχλό ανάπτυξης, η συνολική κίνηση ανήλθε σε 7,3 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 9%. Ανοδική πορεία παρουσίασε όμως και η κίνηση εσωτερικού, παρά τον αυξημένο αριθμό ανταγωνιστών, με 5,9 εκατ. επιβάτες από 5,7 εκατ. το 2016, αποτέλεσμα των ελκυστικών και τακτικών προσφορών ναύλων, που οδήγησαν σε υψηλότερες πληρότητες.

Η ενίσχυση του δικτύου της Αθήνας αποτέλεσε το κύριο πεδίο επένδυσης για ακόμη μία χρονιά. Συγκεκριμένα, η επιβατική κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 15%, ενώ το σύνολο της κίνησης από τον ΔΑΑ παρουσίασε αύξηση 9%, με την Aegean να ξεπερνά για πρώτη φορά τα 10 εκατ. επιβάτες, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην κίνηση του αεροδρομίου και της Αθήνας.

Το 2017 η Aegean πέτυχε ιστορικά υψηλούς συντελεστές πληρότητας, που αποδίδονται από την εταιρεία στην επιτυχημένη εμπορική πολιτική και διαχείρισης του δικτύου της. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής πληρότητας στο σύνολο του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού ανήλθε στο 83% από 77% το προηγούμενο έτος.

«Το 2017 έκλεισε με θετικές επιδόσεις, πετυχαίνοντας τους βασικούς ποσοτικούς αλλά και ποιοτικούς στόχους που είχαμε θέσει για τη χρονιά. Ενισχύσαμε τη θέση μας στον βασικό μας κόμβο της Αθήνας, συμβάλλοντας για άλλη μία φορά στην ανάπτυξή της. Ξεκινάμε το 2018 προγραμματίζοντας 18 νέους προορισμούς και συνολικά 700.000 επιπλέον θέσεις. Η καλύτερη αξιοποίηση των μηνών του χειμώνα είναι ο κοινός στόχος, στον οποίο φορείς, αεροδρόμια και πολιτεία οφείλουμε να επενδύσουμε με τις κατάλληλες πολιτικές και προϊόντα για να δώσουμε στέρεη βάση στις απαραίτητες επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης.

Στο μεταξύ, η Aegean απέσπασε τη 13η θέση στην κατάταξη των αεροπορικών εταιρειών με τη μεγαλύτερη ακρίβεια ώρας άφιξης. Η κατάταξη του εξειδικευμένου στον χώρο των αερομεταφορών φορέα OAG περιλαμβάνει τις 250 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Η Aegean, πετυχαίνοντας ακριβή ώρα άφιξης των δρομολογίων της σε ποσοστό 82,38%, βρέθηκε στην 5η θέση μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης και στη 18η μεταξύ όλων των εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων και των low cost αερομεταφορέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή