Ν.Δ.: Η κυβέρνηση επιβάλλει νέα μέτρα 1,9 δισ. το 2018

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση επιβάλλει νέα μέτρα 1,9 δισ. το 2018

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «θράσος» κατηγορεί η Ν.Δ. τον Αλέξη Τσίπρα, αποδομώντας την πρωθυπουργική επιχειρηματολογία στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο με αιχμή τους ισχυρισμούς ότι δεν επέβαλε «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα». Τα επιχειρήματα αναμένεται να επαναλάβει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο συντονιστικό των τομεαρχών για το 2018, το οποίο θα σημάνει και την έναρξη της άτυπης προεκλογικής (για τη Ν.Δ.) περιόδου. Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει και σε παρέμβαση για το Σκοπιανό, θέτοντας με σαφήνεια το πλαίσιο μιας λύσης που θα ανεβάζει τον πήχυ για την κυβέρνηση, η οποία και θα τη διαπραγματευθεί.

«Ο κ. Τσίπρας δεν μένει σε νησί, δεν είναι πολύτεκνος, δεν παίρνει ΕΚΑΣ, δεν αμείβεται με ειδικό μισθολόγιο και δεν χρειάζεται βέβαια επίδομα θέρμανσης. Αν του συνέβαινε ένα, έστω, απ’ όλα αυτά, δεν θα είχε το θράσος να ισχυριστεί σήμερα ότι η κυβέρνησή του δεν επέβαλε ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. διά στόματος Μαρίας Σπυράκη, η οποία παρέπεμψε στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε και επιβαρύνει τους πολίτες με νέα μέτρα 1,9 δισ. ευρώ για το 2018, δίνοντας και το στίγμα της επιστροφής στην καθημερινότητα και στο μέτωπο της οικονομίας.

Αιχμή του δόρατος της κριτικής της Πειραιώς θα είναι το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα. Πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι η Ν.Δ. επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί όταν διαβάσει το κείμενο, αν και τάσσεται υπέρ επιλογών που θεωρεί αναγκαίες –όπως η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου– επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση «το παίζει αριστερή και φέρνει προς ψήφιση τα πάντα».

Παρέμβαση Μητσοτάκη ενώπιον των τομεαρχών

Τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. από εδώ και στο εξής, με έμφαση όχι μόνο στην αντιπολίτευση αλλά και στην επικοινωνία του προγραμματικού της λόγου, προκειμένου να πείσει και τους πιο δύσπιστους, αναμένεται να υπογραμμίσει στη σημερινή παρέμβασή του ενώπιον των τομεαρχών του ο κ. Μητσοτάκης, θέτοντας τα στελέχη του σε εκλογική ετοιμότητα ενόψει του νέου κύκλου περιοδειών που αρχίζει αύριο από την Πέλλα και την Πιερία. Ταυτόχρονα, αναμένεται να κάνει και μια ανασκόπηση όσων άλλαξε δύο χρόνια στο τιμόνι της Ν.Δ. Η πρώτη περιοδεία συμπίπτει με τα δεύτερα γενέθλιά του στην προεδρία στη Ν.Δ. αλλά και με τη συζήτηση για το Σκοπιανό που βράζει στο εσωτερικό της Ν.Δ. Εξάλλου, είναι σαφής ο συμβολισμός της επιλογής της Μακεδονίας ως πρώτου σταθμού των νέων περιοδειών.

Το Σκοπιανό βρίσκεται, όπως προαναφέρθηκε, στην ατζέντα της σημερινής συζήτησης των τομεαρχών. «Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», όπως είπε σε μια αποστροφή του λόγου του (στο capital.gr) ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι δεν αρκεί μόνο το πλαίσιο της λύσης και ότι η Ν.Δ. θα τοποθετηθεί επί μιας συνολικής συμφωνίας. Και αυτή, όπως αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, ανεβάζοντας τον πήχυ για την κυβέρνηση, δεν αφορά μόνο την ονομασία της γειτονικής χώρας, αλλά μια συνολική λύση που, μεταξύ άλλων, θα απαντά στις κινήσεις αλυτρωτισμού από την πλευρά της ΠΓΔΜ. Την ίδια ώρα, πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ, εφόσον ζητηθεί τέτοια συνάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή