Κίνημα Αλλαγής: Πολυτασική η επιτροπή του συνεδρίου

Κίνημα Αλλαγής: Πολυτασική η επιτροπή του συνεδρίου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, τάσεων και υποψηφίων αρχηγών περιλαμβάνονται στη νέα συντονιστική γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου, που αποτελείται εντέλει από συνολικά 30 άτομα –συν έναν εκπρόσωπο των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου– υπό την καθοδήγηση του στενού συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, Βασίλη Κεγκέρογλου. Στη γραμματεία, που αποτελεί το πιο κομβικό όργανο ενόψει του συνεδρίου, θα συμμετέχει ex officio και ο διευθυντής της κ. Γεννηματά, Μ. Οθωνας, που αναμένεται να έχει ανάλογη ευχέρεια συμμετοχής σε όλες τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Η ανάλυση της σύνθεσης της 30μελούς γραμματείας στην παρούσα φάση αποτυπώνει και τις εσωτερικές τάσεις που υπάρχουν, οι οποίες, βούληση των εμπλεκόμενων πλευρών, είναι να ατονήσουν όσο το εγχείρημα βαίνει προς ενοποίηση. Στο διά ταύτα το Ποτάμι έχει 7 εκπροσώπους οι οποίοι είναι: Δ. Τσιόδρας, Γρ. Ψαριανός, Β. Καπετανγιάννης, Π. Καρκατσούλης, Γ. Μεϊμάρογλου, Α. Δρέττα, Ολ. Αναστασοπούλου. Από τo ΠΑΣΟΚ, πλην του επικεφαλής κ. Κεγκέρογλου, συμμετέχουν 6 πρόσωπα που έχουν απευθείας αναφορά στην κεντρική διοίκηση και είναι οι Χρ. Πρωτόπαπας, Ν. Σαλαγιάννης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Θ. Μωραΐτης, Τ. Αντωνίου, Κ. Ασκούνης. Από το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ακόμη οι Χ. Βαρδίκος, ο Μ. Κατρίνης και ο Αν. Σπυρόπουλος με αναφορές σε Αν. Λοβέρδο, Οδ. Κωνσταντινόπουλο και Ν. Ανδρουλάκη αντίστοιχα.Υψηλή εκπροσώπηση συναντούμε από το Κίνημα Πολιτών του Γ. Παπανδρέου, το οποίο έχει συνολικά 5 στελέχη, τα οποία αναλυτικά είναι: Αφρ. Παπαθανάση, Δ. Ρέππας, Φ. Σαχινίδης, Π. Λάμψια, Μ. Καρχιμάκης. Tη σύνθεση της γραμματείας ολοκληρώνουν ο Γ. Πίτσος, που ανήκει στο περιβάλλον του πρώην υπουργού Γ. Ραγκούση, ο Ν. Ιωσήφ από την ΕΔΕΜ, δύο μέλη της ομάδας Καμίνη, ο Ν. Διακουλάκης και ο Οδ. Κορακίδης και τρία στελέχη της ΔΗΜΑΡ: oι Θ. Μαργαρίτης, Δ. Χατζησωκράτης και Γ. Μπουλμπασάκος.

Τέλος, συμμετέχουν ο Μ. Χάλαρης από τις Κινήσεις Πολιτών –ο οποίος πάντως βρίσκεται κοντά στον κ. Καμίνη– και ο Ν. Μπίστης ως αυτόνομος. Η σύνθεση της συντονιστικής γραμματείας δεν πέρασε πάντως «αβρόχοις ποσί», καθώς συνεργάτες του ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη σημείωναν τη χαμηλή εκπροσώπησή του. Οι ίδιες πηγές έθεταν ερωτήματα για τη διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ των Γ. Ραγκούση και Γ. Μανιάτη. Από τη Χαρ. Τρικούπη σημείωναν για τον βουλευτή Αργολίδας πως αποτελεί σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και θα εκφραστεί μέσα από τα όργανα του κόμματος, ενώ για τις «γκρίνιες» συστήνουν υπομονή ενόψει της συνέχειας. Η γραμματεία θα συνεδριάσει σήμερα στις 5 το απόγευμα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Φόρουμ νέα γενιάς

Από τη σύνθεση της γραμματείας έλειπε το όνομα του εκπροσώπου του κόμματος Π. Χρηστίδη. Ο 35χρονος πολιτικός αναμένεται να αναλάβει ένα κομβικό πόστο, αυτό του επικεφαλής του φόρουμ εκπαίδευσης νέων στελεχών, το οποίο από τη Χαρ. Τρικούπη χαρακτηρίζουν «κομβικό» για την επόμενη μέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή