Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Επίσημη θέση της ΝΔ η γραμμή που χαράχτηκε στο Βουκουρέστι

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Επίσημη θέση της ΝΔ η γραμμή που χαράχτηκε στο Βουκουρέστι

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ζήτημα του Σκοπιανού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης ενώπιον των τομεαρχών της παράταξης.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας το Μαξίμου ότι «έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και επέλεξε να την κάνει εν κρυπτώ», και κάνοντας λόγο για θέατρο σκιών, αλλά και για προσπάθεια του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου «να κρατηθεί στην καρέκλα του».

Ακόμη, τόνισε ότι η χώρα έχει εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή και αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει διεξοδικά για το ζήτημα τόσο τα κόμματα, όσο και τον ελληνικό λαό.

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση. Είναι ικανοί να κάνουν οτιδήποτε για να  κρατήσουν τις καρέκλες της εξουσίας. Όπως λέει κι ο ελληνικός λαός δεν  έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το «φύλλο πορείας» της χώρας είναι γραμμένο και ψηφισμένο και προκαλεί θλίψη και ντροπή»

«Το 2018 είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Καλώ όλες και όλους να συμπορευτούν μαζί μας ώστε να ισχυροποιηθεί το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να έρθει στα πράγματα μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής. Αυτό αποτελεί πλέον πατριωτικό καθήκον» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

O πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «η νέα χρονιά έχει δύο δισ. επιπλέον μέτρα, 900 εκ. νέους φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, μειώσεις στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης, επέκταση των πλειστηριασμών, από εκείνους που έλεγαν "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη". Και έχει μετά το θράσος ο κ. Τσίπρας να λέει ότι η αξιολόγηση έκλεισε δίχως ένα ευρώ νέα μέτρα».

«Η κυβέρνηση έχει μαυρίσει τις επόμενες χρονιές, αυτή είναι η καθαρή ή αυτοδύναμη έξοδος. Η έξοδος από τα προγράμματα σημαίνει ότι η χώρα θα μπορεί να δανείζεται με λογικά επιτόκια από τις αγορές. Αυτό απαιτεί ένα τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που μόνο η ΝΔ μπορεί να υλοποιήσει. Η ανάπτυξη δεν έρχεται με υπερφοροκλόγηση, μεταρρύθμιση στην Παιδεία δεν μπορεί να υπάρξει με λογικές Γαβρόγλου…» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το «φύλλο πορείας» της χώρας είναι γραμμένο και ψηφισμένο και προκαλεί θλίψη και ντροπή. Την 1η Ιανουαρίου του 2019, οι συντάξεις κόβονται άλλο ένα 18%. Την 1η Ιανουαρίου του 2020 μειώνεται και το αφορολόγητο. Αυτή είναι η περίφημη «καθαρή έξοδος» σημείωσε.

«Αδιανόητο να μην γνωρίζουμε το πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα την ακριβή ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και το εκλογικό σύστημα. «Αδιανόητο να μην γνωρίζουμε το πότε θα γίνουν» υπογράμισε. Τόνισε επίσης ότι εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν το 2018 και κερδίσει η ΝΔ, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2009 και με το εκλογικό σύστημα που ισχύει σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή