Η σύζυγος ανέλαβε ρόλο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόφαση της Μπέττυς Μπαζιάνα να δώσει μία άκρως πολιτική συνέντευξη την καθιστά ταυτόχρονα και πολιτικό πρόσωπο. Δεν είναι πια μόνον η σύζυγος του πρωθυπουργού, από την ώρα που μπήκε με τη θέλησή της στο κάδρο της πολιτικής και επομένως παύει να είναι στο απυρόβλητο. Αφού η ίδια διατύπωσε πολιτικές απόψεις, στήριξε με πάθος την κυβέρνηση και φυσικά τον πρωθυπουργό σύζυγό της ενώ καταφέρθηκε με δριμύτητα κατά της αντιπολίτευσης, ακόμη και κατά των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν βρίσκεται πια στο απυρόβλητο, μία πρακτική της αστικής ηθικής την οποία η ίδια προφανώς απορρίπτει μετά βδελυγμίας. Από τώρα και στο εξής, λοιπόν, η κριτική στο πρόσωπό της είναι απολύτως θεμιτή.

Τούτων λεχθέντων, όσα είπε η Μπέττυ Μπαζιάνα στην προ ημερών συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» εντάσσονται πλήρως στην επιθετική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως σ’ εκείνη που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και συνεχίζει να προωθεί τον αντιευρωπαϊσμό αλλά και τον διχασμό. Παρομοίασε τους εταίρους δανειστές με μια «τιμωρητική, φασιστική μπότα» και υποστήριξε ότι «το παλαιότερο πολιτικό προσωπικό συναινούσε πρόθυμα σε όλα».

Παράλληλα μίλησε για «τρομοκρατία των ΜΜΕ και πίεση του συστήματος», απέρριψε την κριτική εκείνων που «πάντα ήταν υποτελείς» και τους αφαίρεσε το δικαίωμα να μιλάνε για τα δικά της όνειρα, ενώ απέκλεισε ουσιαστικά κάθε πιθανότητα να επωφελήθηκαν προσωπικά άτομα από τη σημερινή κυβέρνηση ή να «απέκτησαν χρήματα στην πλάτη του ελληνικού λαού».

Για τη σύζυγο του πρωθυπουργού δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσε και συναινεί πλήρως με όλους τους όρους των δανειστών (δηλαδή με τη φασιστική μπότα, κατά την ίδια), αφού υπέγραψε ένα μεγαλοπρεπές μνημόνιο.

Ούτε θυμάται επίσης ότι οι «σύντροφοι» έφτασαν στην εξουσία αλωνίζοντας εντελώς ελεύθερα στα μέσα ενημέρωσης, λασπολογώντας, βρίζοντας, λέγοντας μπούρδες και ψέματα, ενθαρρύνοντας την ασυδοσία, την παραβατικότητα και την ανυπακοή απέναντι στους νόμους και τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

Δείχνει άλλωστε απολύτως πεπεισμένη ότι τα δικά της όνειρα πρέπει να είναι και όνειρα όλου του υπόλοιπου κόσμου και ότι δεν επωφελήθηκαν ή απέκτησαν χρήματα κάποιοι επί κυβέρνησης ΖΥΡΙΖΑ. Προς το παρόν, όμως, ας μην ξεχνά τους νεοβολεμένους… Καρανίκες και τους δημοσιογράφους που στηρίζουν το δικό της σύστημα. Τα άλλα θα τα βρει η «ζωντανή ιστορία» που επικαλείται η ίδια…

Η εν λόγω συνέντευξη είναι γεμάτη μπουρδολογία με αριστερό λούστρο και αντιφάσεις που είναι πολύ εύκολο να αντικρουστούν. Ομως είναι εύκολη και η απάντηση στο ερώτημα γιατί επέλεξε να δώσει τώρα αυτή τη συνέντευξη η Μπέττυ Μπαζιάνα: το έκανε για να καλύψει με αριστερίστικη ρητορική, ως άφθαρτο πρόσωπο της παράταξης, τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Συρανέλ, μήπως και επαναφέρει στο «μαντρί» Λαφαζαναίους και άλλα εξωτικά. Ανέλαβε ρόλο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή