Συμφωνία Σεουλ-Πιονγιάνγκ για διεξαγωγή στρατιωτικών συνομιλιών

Συμφωνία Σεουλ-Πιονγιάνγκ για διεξαγωγή στρατιωτικών συνομιλιών

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια και Νότια Κορέα συμφώνησαν σήμερα να διεξαγάγουν στρατιωτικές συνομιλίες, προκειμένου να υπάρξει μείωση της έντασης στη χερσόνησο, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές, μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν έπειτα από δύο χρόνια.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν «να μειώσουν τη στρατιωτική ένταση και να διεξαγάγουν στρατιωτικές συνομιλίες για το θέμα» αυτό, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση της Σεούλ και της Πιονγιάνγκ. 

Οι δύο πλευρές ανέφεραν εξάλλου πως Βορειοκορεάτες αθλητές και αξιωματούχοι θα μεταβούν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο.

«Η βορεοκορεατική πλευρά θα στείλει μια αντιπροσωπεία της εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αθλητές, μαζορέτες, μια ομάδα καλλιτεχνών, μια ομάδα επίδειξης Τάε-κβο-ντο και μια υπηρεσία Τύπου, και ο Νότος θα παράσχει υλικό και εγκαταστάσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των δύο πλευρών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή