ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Εφοδος και βανδαλισμοί μελών του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ενταση επικράτησε το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας καθώς μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση κατά του πολυνομοσχεδίου, εισέβαλαν στην είσοδο του κτιρίου. 

Κατά την εισβολή προκλήθηκαν φθορές ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου και κρέμασαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «κάτω τα ξερά σας από την απεργία». 

Οι συγκεντρωμένοι «άλλαξαν» και την επιγραφή του Υπουργείου Εργασίας βάζοντας την ταμπέλα: «Υπουργείο Ε.Ε – ΔΝΤ – Εργοδοσίας» ενώ κρατούσαν πανό με συνθήματα  όπως  «περνάμε στην αντεπίθεση – Κάτω τα χέρια από την απεργία», «Υπογραφή εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας – 751 κατώτερο μισθό».

Οι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στο γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου όπου φώναξαν συνθήματα και κατηγόρησαν την υπουργό Εργασίας για τη στάση της στο θέμα της απεργίας.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας θεωρεί «ακατανόητη τη σημερινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ» και σημειώνει: «Η Υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών».

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο προσθέτει: «Οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, εξάλλου, είχαν συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες. Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία»
Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ