Η Ιβάνκα Τραμπ εξήρε την ομιλία της Οπρα στις Χρυσές Σφαίρες

Η Ιβάνκα Τραμπ εξήρε την ομιλία της Οπρα στις Χρυσές Σφαίρες

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη κόρη και σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, έπλεξε το εγκώμιο της τηλεοπτικής σταρ Όπρα Γουίνφρεϊ, χαρακτηρίζοντας την ομιλία της στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών «ενδυναμωτική και εμπνευσμένη». Η ομιλία της πρώην παρουσιάστριας εναντίον των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, του σεξισμού και των ανισοτήτων, οδήγησε σε έντονη φημολογία για πιθανή κάθοδο της στις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. 

«Ας έρθουμε όλοι μάζι, άντρες και γυναίκες, και ας φωνάξουμε #TIMESUP!», έγραψε στο Twitter η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, αναφερόμενη στην κίνηση «Time's Up», σκοπός της οποίας είναι η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, καθώς και σε άλλα εργασιακά περιβάλλοντα. 

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ανάμικτες, με πολλούς να θεωρούν μέχρι και ότι η κόρη του Αμερικανού προέδρου θα σταθεί απέναντι στον πατέρα της, σε περίπτωση που έρθει αντιμέτωπος μαζί της στις εκλογές του 2020. 

Άλλοι στάθηκαν στο ότι είναι αντιφατικό να στηρίζει ταυτόχρονα την καμπάνια «Time's Up» και τον πρόεδρο Τραμπ, καθώς ο τελευταίος έχει κατηγορηθεί από πολλές γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά, κάτι το οποίο ο ίδιος έχει αρνηθεί. 

Ωστόσο, από τη στιγμή που εισήλθε στον Λευκό Οίκο, η Ιβάνκα έχει καταστήσει τα ζητήματα των γυναικών κεντρικά στην πολιτική της άτζεντα. Ενδεικτικά, σε μία διάσκεψη στο Τόκιο για τα γυναικεία δικαιώματα τον Νοέμβριο, είχε τονίσει ότι η σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών δεν πρέπει να γίνεται «ποτέ ανεκτή». 

Εντούτοις, όπως και με την Όπρα, αντίστοιχη φημολογία για προεδρικές βλέψεις υπάρχει και για την Ιβάνκα. Ενδεικτικά, στο αμφιλεγόμενο βιβλίο του Μάικλ Γουλφ για τον Λευκό Οίκο επί Τραμπ, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει συμφωνήσει με τον σύζυγο της Ιβάνκα, Τζάρεντ Κούσνερ, σχετικά με μία πιθανή κάθοδο της κόρης του σε κάποιες μελλοντικές εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή