Βραβεία από την Ολυμπιακή Επιτροπή στους διακριθέντες αθλητές του 2017

Βραβεία από την Ολυμπιακή Επιτροπή στους διακριθέντες αθλητές του 2017

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Tις αθλήτριες και τους αθλητές που διακρίθηκαν το 2017 σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς και τους προπονητές τους, βράβευσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου.

 
Τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βράβευσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, για την έμπρακτη, αμέριστη και συνεχή 
στήριξή του στον Αθλητισμό της χώρας και κυρίως στις αθλήτριες και τους αθλητές. Επίσης, απονεμήθηκε για πρώτη φορά το Ανώτατο Αριστείο «Δημήτριος Βικέλας» που θέσπισε η ΕΟΕ, για να τιμήσει κορυφαίους παράγοντες που έχουν προσφέρει εθελοντικά έργο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα.

 
Το βραβείο δόθηκε στην πρώην Υπουργό και μέλος της Ολομέλειας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά και στον επί πολλά χρόνια Πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρώην Αντιπρόεδρο της ΕΟΕ, Παύλο Κανελλάκη. Δόθηκε, επίσης, το έπαθλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με  τίτλο «Sport Beyond Βorders», μετά από πρόταση της ΕΟΕ, στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, για όλα όσα έχει προσφέρει για την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικού θέματος στη Λέσβο.

«Θέλω να τονίσω ότι αυτή η βράβευση δεν αφορά το πρόσωπό μου, αφορά τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, κι είναι περισσότερο υπενθύμιση του χρέους το οποίο έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να στηρίξει το έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, να στηρίξει το Ολυμπιακό Ιδεώδες, το οποίο αναβλύζει εδώ στην Ελλάδα και ξεχύνεται σ’ όλο τον κόσμο για να ποτίσει τον «σπόρο» του Ολυμπισμού, ιδίως σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς» ανέφερε ο ΠτΔ ,μετά τη βράβευσή του.

Οι αθλητές

Οι αθλήτριες και οι αθλητές που βραβεύτηκαν ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Μαρία Πρεβολαράκη, η τετράκωπος της κωπηλασίας με τους Μαγδανή Παναγιώτη, Γιάνναρο Σπυρίδωνα, Κόνσολα Ελευθέριο, Νικολαΐδη Νίνο και Βλασταρίδη Πολυχρόνη, ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Ανδρέας Βαζαίος, η Βούλα Παπαχρήστου, η Βασιλεία Καραχάλιου, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος, ο Γιώργος Πιλίδης, ο Ιωάννης Καλανδαρίδης, ο Χρήστος Στεργιάκας, η Ιωάννα Δεσύλλα, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Άρτεμις Κεφαλίδου, η Μαρία Μπόζη, η Ραφαηλίνα

Κλωναρίδου, η Δήμητρα Μπιτσικώκου, ο Αργύρης Σοφοτάσιος, ο Απόστολος Παπαστάμος, ο Σάββας Θώμογλου καθώς και οι Εθνικές Ομάδες Μπάσκετ Νέων Ανδρών και Πόλο Νέων Ανδρών. Συμπλήρωσε ότι το πνεύμα της Ειρήνης το έχουμε ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ στους ταραγμένους καιρούς μας. Χωρίς την Ειρήνη, χωρίς το τέλος του πολέμου, η Ανθρωπότητα δεν θα μπορέσει να αφιερωθεί στα ειρηνικά της έργα για να μπορέσει να δημιουργήσει ο Άνθρωπος εκείνο που πρέπει να δημιουργήσει

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή