ΚΟΣΜΟΣ

Αποχωρεί από το Breitbart News ο Στηβ Μπάνον

NYT

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ειδησεογραφικού ιστότοπου Breitbart News, o πρώην συμβούλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα στρατηγικής, Στηβ Μπάνον.

Η παραίτηση του Μπάνον έρχεται στον απόηχο των επικρίσεων που δέχθηκε για όσα είπε στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουολφ, «Fire and Fury: Inside the Trump White House», για τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάνον αμφισβητεί στο βιβλίο την ψυχική υγεία του Αμερικανού προέδρου. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή εξέφρασε τη «λύπη» του και ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του που περιέχονται σε ένα βιβλίο που προκάλεσε πολεμική στις ΗΠΑ, με τις οποίες καταδίκαζε ενέργειες του μεγαλύτερου γιου του προέδρου, του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τόσο ο Μπάνον όσο και ο μιντιακός οργανισμός Breitbart θα συνεργαστούν για την ομαλή μετάβαση.

Σε δήλωσή του ο Μπάνον πρόσθεσε ότι είναι «περήφανος για το ότι η ομάδα του Breitbart κατάφερε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να σταθεί ως μια πλατφόρμα ειδήσεων παγκόσμιας κλάσης».

Το Breitbart News απευθύνεται κυρίως στην αμερικανική δεξιά και άκρα δεξιά.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ