Aμφισβητείται η πνευματική ικανότητα Τραμπ

Aμφισβητείται η πνευματική ικανότητα Τραμπ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

OYAΣΙΓΚΤΟΝ. Το εχθρικό κλίμα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να οξύνεται, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του συγγραφέα του βιβλίου «Φωτιά και μένος: μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ» Μάικλ Γουλφ, οι οποίες θέτουν υπό αμφισβήτηση την πνευματική ικανότητα του προέδρου.

Ο Γουλφ δήλωσε χθες στο CNN πως το 100% των ανθρώπων που περιβάλλουν τον Τραμπ ανησυχεί για την καταλληλότητά του. Το κυριότερο πρόβλημα, κατά τον συγγραφέα, σχετίζεται με την έλλειψη επιτελικών λειτουργιών, καθώς «ο άνθρωπος δεν μπορεί να βάλει μία λογική πρόταση δίπλα στην άλλη. Είναι αλλού. Δεν μπορεί να μείνει στην ουσία». Την ίδια στιγμή, αναβρασμός επικράτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την αμφιλεγόμενη εμφάνιση του Τραμπ σε αγώνα ποδοσφαίρου στην Ατλάντα τη Δευτέρα, καθώς έδωσε την εντύπωση πως δεν γνώριζε τους στίχους του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ.

Τραμπ και Λευκός Οίκος μάχονται να αντικρούσουν τις κατηγορίες μέσω ευθείας επίθεσης. Το Σάββατο, ο Τραμπ έσπευσε να υπερασπιστεί, μέσω Twitter, τις πνευματικές του ικανότητες και δήλωσε πως είναι «πραγματικά έξυπνος» και «μια πολύ σταθερή ιδιοφυΐα». Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε πως ο Λευκός Οίκος είναι «εξοργισμένος και αποτροπιασμένος από το μίσος ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τον πρόεδρο ή δεν αντιλαμβάνονται το εύρος των πνευματικών ικανοτήτων του», ενώ η Νίκι Χάλεϊ, η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, δήλωσε πως «κανείς δεν αμφισβητεί τη σταθερότητα του προέδρου». Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν το προγραμματισμένο ιατρικό τεστ στο οποίο θα υποβληθεί ο Τραμπ την Παρασκευή θα περιλαμβάνει και ψυχιατρική εξέταση, ο Λευκός Οίκος απάντησε με ένα μονολεκτικό «όχι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή