MEISTERSINGER Circularis Power Reserve – Η σχετικότητα του χρόνου

MEISTERSINGER Circularis Power Reserve – Η σχετικότητα του χρόνου

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική ωρολογοποιία MeisterSinger (προφέρεται μάιστερ-ζίνγκερ) έχει δημιουργήσει έναν κύκλο φανατικών φίλων σε όλο τον κόσμο, που αποτελείται από connoisseurs και συλλέκτες αλλά και «κοινούς θνητούς». Τι είναι αυτό που την διαφοροποιεί από όλες τις άλλες μάρκες ωρολογοποιίας; Το κλασικό, μινιμαλιστικό design και η φιλοσοφία της για μία πιο «χαλαρή» ανάγνωση του χρόνου που κυλάει. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα των ρολογιών της είναι η ύπαρξη ενός και μοναδικού δείκτη για την ώρα και τα λεπτά. Μπορεί να φαντάζει περίπλοκο, είναι όμως απλώς θέμα συνήθειας, και τελικά απλοποιεί πολύ τα πράγματα. Η απουσία λεπτοδείκτη σημαίνει ότι μαθαίνει κανείς να «διαβάζει» τα λεπτά αβίαστα και κατά προσέγγιση. Εκτός από τις διακριτές ενδείξεις των ωρών, υπάρχει ειδική διαβάθμιση ανά πεντάλεπτο. Σκεφτείτε το λίγο. Έχετε πει πολλές φορές ότι η ώρα είναι 8 και 27; Συνήθως στρογγυλοποιούμε και λέμε ότι είναι 8 και 25. Αυτή η δημιουργική προσέγγιση στο σχεδιασμό σε συνδυασμό με τη διαχρονική απλότητα των γραμμών και την μηχανική αρτιότητα των ρολογιών MeisterSinger, τους έχει χαρίσει σημαντικά βραβεία design και τη διεθνή αναγνώριση.

MEISTERSINGER Circularis Power Reserve – Η σχετικότητα του χρόνου-1

To Circularis Power Reserve είναι το πιο πρόσφατο μέλος της κορυφαίας συλλογής Circularis της MeisterSinger, η οποία διακρίνεται για τους υψηλότατων προδιαγραφών αποκλειστικούς μηχανισμούς της. Ξεκινώντας λοιπόν από την καρδιά αυτού του ρολογιού, η βασική αρετή του είναι ότι χάρη στα δύο του βαρέλια εξασφαλίζει 120 ώρες ενεργειακής αυτονομίας σε πλήρη φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι το ρολόι λειτουργεί επί 120 ώρες με απόλυτη ακρίβεια, χωρίς να χρειάζεται κούρδισμα ή κίνηση του ρότορα. Το Circularis Power Reserve είναι εξοπλισμένο με τον Calibre MSH02, ο οποίος κουρδίζει στο χέρι (ενώ τα προηγούμενα μοντέλα της συλλογής ήταν αυτόματα και διέθεταν τον Calibre ΜSΑ01).

MEISTERSINGER Circularis Power Reserve – Η σχετικότητα του χρόνου-2

Ο κάτοχος του ρολογιού ενημερώνεται με μία ματιά για το απόθεμα ενέργειας χάρη στην ειδική ημικυκλική ένδειξη στο 9.

MEISTERSINGER Circularis Power Reserve – Η σχετικότητα του χρόνου-3

Το Circularis Power Reserve έχει κάσα διαμέτρου 43 mm από ανοξείδωτο ατσάλι και κυκλοφορεί σε τέσσερις εκδοχές, η καθεμία με ιδανικό συνδυασμό χρωματισμών στο καντράν, στις ενδείξεις, στους δείκτες και στο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Τα μοντέλα με μαύρο ή γκρι-ανθρακί καντράν σε εφέ ηλιακών ακτίνων φέρουν φωσφορίζουσα SuperLuminova στον κεντρικό δείκτη και στις ενδείξεις των ωρών.

MEISTERSINGER Circularis Power Reserve – Η σχετικότητα του χρόνου-4
MEISTERSINGER Circularis Power Reserve – Η σχετικότητα του χρόνου-5

Τα μοντέλα με το ιβουάρ και το λευκό καντράν από οπαλίνα έχουν δείκτες από μπλε ατσάλι.

MEISTERSINGER Circularis Power Reserve – Η σχετικότητα του χρόνου-6
MEISTERSINGER Circularis Power Reserve – Η σχετικότητα του χρόνου-7

Οι απλικέ αραβικοί αριθμοί και στις τέσσερις εκδοχές ξεχωρίζουν σε λευκό, χρυσό ή μπλε χρώμα δημιουργώντας αντίθεση με τον τόνο του καντράν και στο 3 εμφανίζεται η ημερομηνία σε στρογγυλό παράθυρο. Η πλάτη της κάσας βιδώνει με τέσσερις βίδες και από το διαφανές κρύσταλλό της αποκαλύπτεται το ωραίο φινίρισμα του μηχανισμού.

Αξίζει να μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της MeisterSinger για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να παίξετε αλλάζοντας λουράκια στα διάφορα μοντέλα.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Vichos Group (τηλ.: 210-6753701)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή