ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Αυτό που αφήνουμε να συμβεί στο Πολυτεχνείο είναι έγκλημα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

To δικό του ρεπορτάζ, σε συνέχεια των δημοσιευμάτων της «Κ» για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του Πολυτεχνείου, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Περπατώντας στη συννεφιασμένη Αθήνα και μπαίνοντας στην αυλή του Πολυτεχνείου σε πιάνει κατάθλιψη. Καμία ομορφιά, πουθενά. Ούτε σε μια γωνίτσα. Πεταμένες μπογιές στους τοίχους, μουτζούρες, σπασμένα παράθυρα, αποκαΐδια, σκουπίδια και πολεμοφόδια του χουλιγκανικού αγώνα. Οι κάτοικοι της περιοχής, φοβισμένοι, σου μιλούν για τις σιδεριές που συνεχώς προσθέτουν και την απαγόρευση κυκλοφορίας μόλις πέσει η νύχτα. Τα λουκέτα κάθε μέρα και περισσότερα. Και οι φοιτητές να μειώνουν συνεχώς τον χρόνο παραμονής τους στην περιοχή» γράφει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Αυτό που αφήνουμε να συμβεί στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι έγκλημα. Στο άκουσμα πλέον του ονόματος του, όλοι σκέφτονται φωτιές, μολότοφ, πετροπόλεμο, καταστροφές, δακρυγόνα και πολεμικά πλάνα στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο. Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Οφείλουμε να αντεπιτεθούμε. Οι συμμορίες δεν μπορεί να καθορίζουν τη ζωή στις γειτονιές και τα πανεπιστήμια. Πρέπει να προστατεύσουμε ανθρώπους, κτίσματα και την πολιτιστική μας κληρονομιά» υπογραμμίζει.


Ανεβάζοντας φωτογραφίες από τον χώρο του Πολυτεχνείου και τους γύρω δρόμους ο κ. Θεοδωράκης προσθέτει:


«Κόμματα, Δήμος, κυβέρνηση, πανεπιστημιακή κοινότητα, κάτοικοι πρέπει να πάρουμε μαζί τις μεγάλες αποφάσεις που θα κάνουν την περιοχή ξανά ζωντανή και όμορφη. Και αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί, ας πάρει την πρωτοβουλία ο Δήμος. Το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες προτάσεις - τις έχουμε πει εδώ και 2 χρόνια στον Γιώργο Καμίνη. Ας ετοιμαστούν και όλοι οι υπόλοιποι και ας συναντηθούμε. Τουλάχιστον αυτοί που η αδιαφορία δεν μας ταιριάζει. Χωρίς κομματικά παιγνίδια, χωρίς πολιτικαντισμούς, χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες. Με τολμηρότητα, γνώση, σχέδιο και αγάπη για την περιοχή, τους φοιτητές της χώρας και τους κατοίκους των Εξαρχείων».

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ