Η Αιθιοπία απαγόρευσε τις υιοθεσίες από ξένους

Η Αιθιοπία απαγόρευσε τις υιοθεσίες από ξένους

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αιθιοπία απαγόρευσε την υιοθεσία παιδιών από ξένους έπειτα από υποψίες κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών.

Η Αιθιοπία αποτελεί μία από τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό υιοθεσιών από πολίτες των Η.Π.Α, αγγίζοντας το 20% του συνόλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μία στις πέντε υιοθεσίες στις ΗΠΑ προέρχεται από την Αιθιοπία, ενώ στο χρονικό διάστημα 1999-2016 έχουν πραγματοποιηθεί 15,217 υιοθεσίες από την Αιθιοπία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά και οικογένειες σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία έχουν υιοθετήσει εκατοντάδες παιδιά από την Αιθιοπία.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν υιοθετήσει παιδιά από την Αιθιοπία, είναι και οι διάσημοι ηθοποιοί Αντζελίνα Τζολί και Μπράντ Πιτ.

Ωστόσο, το 2013 ένα ζευγάρι από τις ΗΠΑ καταδικάστηκε για την δολοφονία ενός υιοθετημένου κοριτσιού από την Αιθιοπία. Η εν λόγω υπόθεση πυροδότησε μία διαμάχη για την υιοθεσία από ξένους, με την Δανία δυο χρόνια πριν να σταματάει την υιοθεσία παιδιών από την Αιθιοπία εξαιτίας των υποψιών για ενδεχόμενη διακίνηση.

Οι αρχές της χώρας επισημαίνουν πως πλέον την προστασία των ορφανών και άλλων ευπαθών παιδιών θα πρέπει να αναλάβουν κρατικές δομές στήριξης, αν και μέλη του κοινοβουλίου ανησυχούν πως οι τοπικές υπηρεσίες δεν επαρκούν για την περίθαλψη αυτών των παιδιών.

Πηγή: BBC, Επιμέλεια: Μιχαέλα Αναστασοπούλου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή