Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στις σχέσεις κυβέρνησης – ΚΚΕ

Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο στις σχέσεις κυβέρνησης – ΚΚΕ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τουλάχιστον αυτήν τη φορά ενημέρωσαν τις κάμερες εγκαίρως». Με την αντίδραση αυτή επιχείρησαν χθες πηγές του Μαξίμου να υποβαθμίσουν τη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο και να την εντάξουν σε μια προσπάθεια του ΚΚΕ να διεκδικήσει δημοσιότητα. Ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον Περισσό το θερμόμετρο ανεβαίνει. Με επίκεντρο την αλλαγή του νόμου για τις απεργίες αλλά και τους πλειστηριασμούς, η αντιπαράθεση κλιμακώνεται. «Ολο αυτό το σκηνικό εμένα μου θυμίζει περισσότερο θεατρική παράσταση, παρά πραγματική διαμαρτυρία», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος για την εισβολή συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο γραφείο της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το ΚΚΕ αποφάσισε τώρα, ενόψει αυτής της ρύθμισης, να κάνει μια επικοινωνιακού χαρακτήρα καμπάνια, για λόγους που αφορούν το ίδιο».

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατάφεραν χθες το πρωί να αιφνιδιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να φθάσουν μέχρι την κεντρική πύλη του Μαξίμου, όπου ανάρτησαν πανό με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία» και παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα.

Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου δεν έμειναν χωρίς απάντηση. Το μέλος της Π.Γ. του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης ανέφερε (Real FM) ότι «το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Τζανακόπουλος, μαζί με τον κ. Γεωργιάδη από τη Ν.Δ., αλλά και τον πρώην υπουργό Εργασίας, τον κ. Βρούτση, θα ψηφίσουν από κοινού αυτόν τον νόμο-έκτρωμα για να υπηρετήσουν τα εργοδοτικά συμφέροντα». Εκανε αναφορά, μάλιστα, σε κυβέρνηση «που έχει αναλάβει να κάνει την πιο βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Το νέο μέτωπο προς τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά χαροποιεί το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, που αναμένουν, μάλιστα, ότι ο Περισσός θα κλιμακώσει την ένταση το προσεχές διάστημα, επιλέγοντας δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων. Λέγεται από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ότι το ΚΚΕ πιθανώς αισθάνεται πίεση από τις κινηματικές διαμαρτυρίες της Λαϊκής Ενότητας του Π. Λαφαζάνη και της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και αποφάσισε τώρα να κινηθεί με τον τρόπο αυτό. Εκτιμάται, δε, ότι οι κινητοποιήσεις και οι αιφνιδιαστικές παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ θα συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες και θα κλιμακωθούν ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή