Σβάστικες, στιλέτα και αεροβόλα όπλα στα σπίτια των ακροδεξιών συλληφθέντων

Σβάστικες, στιλέτα και αεροβόλα όπλα στα σπίτια των ακροδεξιών συλληφθέντων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών είχαν συγκροτήσει οι πέντε νεαροί που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική για την εμπρηστική επίθεση στο αναρχικό στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Πρόκειται για τέσσερις ενήλικες, ηλικίας 19 έως 26 ετών, σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ένταλμα του ανακριτή Πειραιά για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένες φθορές.

Για τηνυπόθεση κατηγορείται και ένας ανήλικος, στο σπίτι του οποίου αστυνομικοί βρήκαν κατά πληροφορίες γκαζάκια, σουγιάδες κ.ά.

Οι πέντε νεαροί κατηγορούνται ότι είχαν ήδη από το 2015 συγκροτήσει την εξτρεμιστική ομάδα «Απέλλα» και φέρονται να πραγματοποίησαν μια τουλάχιστον δοκιμαστική εμπρηστική επίθεση κατά στόχου στην περιοχή του Πειραιά.

Αρχηγικό ρόλο μεταξύ των κατηγορουμένων φέρεται να είχε ο 26χρονος. Στα σπίτια των πέντε κατηγορουμένων βρέθηκαν όπλα τύπου «Airsoft», μαχαίρια, σουγιάδες, κροτίδες και γκαζάκια. Κατασχέθηκαν ακόμα φέιγ βολάν της «Χρυσής Αυγής» και της ομάδας «ΑΠΕΛΛΑ», βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου και αυτοκόλλητα με σβάστικα, μια σημαία της 21ης Απριλίου 1967 καθώς και αρκετά κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

Η επίθεση στο αναρχικό στέκι «Φαβέλα» στην οδό Ναυάρχου Βούτση στον Πειραιά είχε γίνει τη νύχτα της 29ης Αυγούστου. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει στην είσοδο του κτιρίου και πυροδοτήσει δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη και κροτίδες. Από την ανάφλεξη των μηχανισμών είχαν προκληθεί περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές στην είσοδο του χώρου. Το στέκι είχε και το Μάρτιο του 2017 γίνει στόχος επίθεσης από τη φασιστική ομάδα «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές». Μέλη της είχαν γράψει συνθήματα στους τοίχους του κτιρίου και είχαν αναρτήσει σχετικές φω τογραφίες στο διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή