Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Θέλει ρεβάνς στο ΟΑΚΑ

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Θέλει ρεβάνς στο ΟΑΚΑ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δύναμη της αήττητης έδρας, η καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και το κίνητρο της ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου στη Βαρκελώνη με 27 πόντους, δίνουν σαφές προβάδισμα στον Παναθηναϊκό Superfoods στο σημερινό παιχνίδι (21.00) με την Μπαρτσελόνα για τη 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «μπλαουγκράνα» (6 νίκες-10 ήττες) βρίσκονται τέσσερις θέσεις μακριά από την πρώτη οκτάδα και την πρόκριση στα πλέι οφ και προσπαθούν να διορθώσουν την άσχημη αρχή που έχουν κάνει στη διοργάνωση για να αποφύγουν την επανάληψη της περυσινής αποτυχίας αποκλεισμού τους.

Για τον Τσάβι Πασκουάλ, η Μπαρτσελόνα έχει παρουσιάσει αισθητή βελτίωση και παρά την απουσία του Κέβιν Σεραφέν, θα είναι λίαν απειλητική.

«Eίχαμε παίξει απαίσια στη Βαρκελώνη. Είναι μια διαφορετική στιγμή τώρα, αλλά το ίδιο και για την Μπαρτσελόνα που άρχισε καλά, αλλά τώρα είναι στην καλύτερη στιγμή της στη διοργάνωση, καθώς παίζει πολύ καλά, έχει υψηλή ποιότητα στη δημιουργία και στα σουτ και κάνει πολλές μεγάλες νίκες τον τελευταίο καιρό. Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι», είπε ο Kαταλανός τεχνικός για την αντιμετώπιση της προηγούμενής του ομάδας.

«Εχω φίλους εκεί και ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί για χρόνια. Εδώ στην Αθήνα έχουμε μια βραδιά της Ευρωλίγκας, με τον κόσμο μας και πιστεύω ότι αν ήταν στη Βαρκελώνη θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς παίκτες ποιότητας που μπορούν να καλύψουν το κενό του Σεραφέν και να παίξουν στο ίδιο επίπεδο. Αυτοί είναι ο Τόμιτς, ο Οριόλα, ενώ παίζει και ο Κλαβέρ στη θέση του σέντερ».

Η μεγάλη προπώληση των εισιτηρίων έδειχνε ότι μπορεί να εξαντληθούν πριν από το σημερινό τζάμπολ, όπως συνέβη και στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής θα παίξουν Mακάμπι –Μπάμπεργκ, Αρμάνι – ΤΣΣΚΑ και Βαλένθια – Φενέρμπαχτσε.

• Η ΑΕΚ εμφάνισε τις γνώριμες αδυναμίες της, προσπάθησε να τις καλύψει στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την Μπάνβιτ (78-71) στην Τουρκία για τη 10η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρόκριση της ΑΕΚ βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζεται, τουλάχιστον, δύο νίκες στα δύο εντός έδρας παιχνίδια και ένα ακόμα στα εκτός έδρας με τη Ρόζα Ράντομ και την Ολίμπια Λουμπλιάνας. Η Μπάνβιτ προηγήθηκε 41-36 στο ημίχρονο, η Ενωση μείωσε σε 57-56 στο 28΄ και η τουρκική ομάδα αύξησε ξανά το προβάδισμα του σκορ (67-58) και δεν απειλήθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο. O Xάρις με 15 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ.

• Η διαφορά των 5 πόντων από τη νίκη του στον πρώτο αγώνα, δίνει μικρό προβάδισμα στη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού που θα παίξει σήμερα (21.00) στην έδρα της Ζιρόνα και με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιούροκαπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή