Επίθεση Μηταράκη σε Μουζάλα για την επίσκεψη στη Χίο και τα επεισόδια

Επίθεση Μηταράκη σε Μουζάλα για την επίσκεψη στη Χίο και τα επεισόδια

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Χίο επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, λίγες ώρες μετά τα νέα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης στο hotspot της ΒΙΑΛ.

Ο κ. Μουζάλας, μεταβαίνει στο νησί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες τοποθέτησης οικίσκων στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, «ώστε να σταματήσουν πρόσφυγες και μετανάστες, που περιμένουν την εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει, να μένουν σε σκηνές κάτω από κακές καιρικές συνθήκες».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, με δήλωσή του, επισημαίνει ότι «ο κ. Μουζάλας έφτασε σήμερα κρυφά στο νησί μας χωρίς να μας ενημερώσει. Προφανώς δεν επιζητά το διάλογο. Πριν λίγες μέρες είχε έρθει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου του, και αυτός χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Αυτός είναι ο τρόπος που πολιτεύεται αυτή η κυβέρνηση: Πίσω από κλειστές πόρτες για να καλύπτουν την ανικανότητά τους. Αλλά κανείς από εμάς τους υπόλοιπους δεν εφησυχάζει».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη «ο πειθαναγκασμός και η καταστολή είναι τα μοναδικά μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια κυβέρνηση ανίκανη και ανύπαρκτη. Μια κυβέρνηση που δεν συζητά. Που δημιούργησε έμφραγμα στη Χίο και στα άλλα νησιά με την ανεύθυνη πολιτική της και σήμερα το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια σε κατοίκους που ευλόγως ανησυχούν και διαμαρτύρονται».

«Έχω ήδη δηλώσει ότι η επέκταση της ΒΙΑΛ δε με βρίσκει σύμφωνο. Γιατί, η ανικανότητα της κυβέρνησης γέμισε τη ΒΙΑΛ. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει τα θαλάσσια σύνορά μας. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη διαδικασία ασύλου και να προχωρήσει σε άμεσες επαναπροωθήσεις βάσει της ισχύουσας συμφωνίας», προσθέτει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή