Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit «σκέφτεται» ο Φάρατζ

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit «σκέφτεται» ο Φάρατζ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ότι έχει αρχίσει να σκέφτεται ο φανατικός υπέρμαχος του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, τονίζοντας ότι μια δεύτερη ψηφοφορία θα αναδείκνυε και πάλι την επιλογή της εξόδου και θα έληγε έτσι το ζήτημα μια για πάντα.

«Ίσως να φτάνω σε σημείο να σκέφτομαι ότι θα πρέπει να κάνουμε και δεύτερο δημοψήφισμα…για την παραμονή μας ή μη στην ΕΕ», δήλωσε ο Φάρατζ στην εκπομπή «The Wright Stuff» του Channel Five. «Θεωρώ ότι αν κάναμε δεύτερο δημοψήφισμα θα έληγε το ζήτημα για μια γενιά. Το ποσοστό εκείνων που θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου την επόμενη φορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη», προσέθεσε.

Ο Φάρατζ, ο πρώην αρχηγός του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο τόσο στην απόφαση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το 2016, όσο και στην καμπάνια υπέρ του διαζυγίου Βρετανίας – ΕΕ.

Σε αντίστοιχη τοποθέτηση με τον Φάρατζ προχώρησε και ο επιχειρηματίας Άρον Μπανκς, συνιδρυτης της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης Leave.EU, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία, το οποίο θα επικυρώσει την απόφαση για ένα ξεκάθαρο διαζύγιο με την ΕΕ, φέρνοντας ένα «αληθινό Brexit», εις βάρος του «ψεύτικου», που θεωρεί ότι προωθεί η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Οι Βρετανοί παραμένουν διχασμένοι ως προς την αποχώρηση της χώρας τους απο την ΕΕ με κάποιους, περιλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού των Εργατικών, Τόνι Μπλερ, να υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα πρέπει να ακυρωθεί. Επιπλέον, ορισμένοι βουλευτές επιχειρηματολογούν υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος σχετικά με τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης.

Eντούτοις, αργότερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ξεκαθάρισε μέσω του εκπροσώπου της, ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή έξοδο της χώρας από την ΕΕ, απαντώντας έτσι στις εκκλήσεις για νέα ψηφοφορία, καθώς και στη δήλωση του Φάρατζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή