Πρόεδρος Συμβολαιογράφων: Βιώνουμε ένα αίσχος κι η Βουλή μένει σιωπηλή

Πρόεδρος Συμβολαιογράφων: Βιώνουμε ένα αίσχος κι η Βουλή μένει σιωπηλή

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη βουλή τοποθετήθηκε σήμερα ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων, Γιώργος Ρούσκας, ο οποίος είχε κληθεί στην ακρόαση των φορέων για το πολυνομοσχέδιο.

Ο κ. Ρούσκας, άφησε αιχμές για την αντιμετώπιση του κοινοβουλίου ως προς τα «πυρά» που δέχονται οι συμβολαιογράφοι, με τελευταία αφορμή την εισβολή του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφικό γραφείο των Εξαρχείων και την καταστροφή υπολογιστών με αλατόνερο.

«8 μήνες με ένα χρόνο. Βιώνουμε ένα αίσχος κι η Βουλή παραμένει σιωπηλή. Αντιμετωπίζουμε μόνοι μας την κατάσταση». Με αυτό το σχόλιο που ενείχε παράπονο και αιχμές με αποδέκτη την κυβέρνηση, ο Πρόεδρος των Συμβολαιογράφων, αναφέρθηκε στη Βουλή στη σημερινή εισβολή του Ρουβίκωνα με αλατόνερο σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Ρούσκας, τάχθηκε υπέρ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κρίνοντας ότι θα περιορίσει τις εντάσεις και τις επιθέσεις, ενώ ζήτησε να διατηρηθεί η δυνατότητα και του φυσικού τρόπου για υποθέσεις έως 20.000 ευρώ, με στόχο όπως υποστήριξε την εξυπηρέτηση των απομακρυσμένων περιοχών.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει εάν θέλει συμπληρωματική διάταξη του «νόμου Κατσέλη», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «πρώτη κατοικία. Ποια είναι αυτή; εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τους νόμους όπως κι οι δικαστές κι οι αστυνομικοί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή