ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε η παράταση του νόμου που επιτρέπει διαδικτυακές παρακολουθήσεις

ΗΠΑ: Υπερψηφίστηκε η παράταση του νόμου που επιτρέπει διαδικτυακές παρακολουθήσεις

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε σήμερα την παράταση του νόμου που επιτρέπει στις υπηρεσίες πληροφοριών να υποκλέπτουν διαδικτυακές επικοινωνίες στο εξωτερικό, χωρίς να χρειάζονται προηγουμένως την έκδοση εντάλματος, παρά τη σύγχυση που προκάλεσαν οι πρωινές αναρτήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Στελέχη των Δημοκρατικών, μεταξύ των οποίων η επικεφαλής τους στη Βουλή των αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο Άνταμ Σιφ, είχαν ζητήσει να αναβληθεί η ψηφοφορία επειδή ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανιζόταν να αμφισβητεί τα οφέλη του προγράμματος, ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι προχώρησαν στη διεξαγωγή της.

Στο πρώτο μήνυμά του ο Τραμπ άφηνε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα παρακολουθήσεων χρησιμοποιήθηκε εναντίον του προεκλογικά, στη συνέχεια όμως το χαρακτήρισε «απαραίτητο».

Το νομοσχέδιο πέρασε με ψήφους 256 υπέρ έναντι 164 κατά. Θα προωθηθεί τώρα για ψήφιση από τη Γερουσία και κατόπιν θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο. Επί της ουσίας, παρατείνει το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA για έξι χρόνια, με ασήμαντες αλλαγές. Ορισμένοι προασπιστές της ιδιωτικότητας θεωρούν ότι κατά βάση επεκτείνει τις δυνατότητες παρακολουθήσεων της NSA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή