Νέα συνεδρίαση του Euroworking Group για την αξιολόγηση πριν το Eurogroup

Νέα συνεδρίαση του Euroworking Group για την αξιολόγηση πριν το Eurogroup

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πορεία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών (Euroworking Group) πριν από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεδομένου ότι η ψηφοφορία των προαπαιτούμενων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και δεν υπήρχε χρόνος για τη σύνταξη της έκθεσης των θεσμών για την εφαρμογή τους».

Με το κοντέρ των προαπαιτούμενων να έχει φτάσει μόλις στα 55 σε σύνολο 110 πριν από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, θα περιγράψει πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να καλύψει την απόσταση στις επόμενες 11 μέρες, ως το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα απομένουν περίπου άλλα 20 προαπαιτούμενα, τα οποία προγραμματίζεται να κλείσουν με υπουργικές αποφάσεις. Το θέμα των πλειστηριασμών, πάντως, απασχολούσε ακόμη και χθες τους θεσμούς, με ερωτήματα για το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του σημερινού Euroworking Group, εξελέγη ο νέος πρόεδρος του οργάνου, ο Ολλανδός Χανς Φάιλμπριφ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Αυστριακό Τόμας Βίζερ, ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Ακόμη, από αύριο αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του νέου προέδρου, η «τελετή παράδοσης-παραλαβής» θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Παρίσι, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο Μ. Σεντένο και όπου θα μεταβεί γι' αυτόν το σκοπό και ο απερχόμενος πρόεδρος, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή