Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Στο ΟΑΚΑ ξέρει πάντα τον τρόπο…

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Στο ΟΑΚΑ ξέρει πάντα τον τρόπο…

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσωπικότητα των παικτών του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε αρκετή για τη 12η νίκη (84-75) στην Ευρωλίγκα και τη διατήρηση τουλάχιστον στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και του αήττητου στο ΟΑΚΑ. Η Μπαρτσελόνα προστέθηκε στις 8 προηγούμενες ομάδες που έφυγαν ηττημένες από την Αθήνα και οι «πράσινοι» απέδειξαν ότι το πληθωρικό ρόστερ τους (19 ασίστ χθες, από τις οποίες οι 12 του Καλάθη), μπορεί να καλύπτει την ομαδική εικόνα όταν δεν είναι καλή (4/22 τρίποντα) και η απόδοση τριών – τεσσάρων παικτών μπορεί να καλύψει τις όποιες αδυναμίες παρουσιάζονται.

Το κακό ποσοστό στα τρίποντα (1/10), οι έξι άστοχες βολές και τα τέσσερα χαμένα ριμπάουντ και σε αντιδιαστολή με τους είκοσι πόντους που σκόραραν οι Γκιστ και Καλάθης (πέτυχε νέο νταμπλ νταμπλ), μετέτρεψαν το 17-19 του πρώτου δεκαλέπτου στο 36-34 του ημιχρόνου για τον Παναθηναϊκό που εγκλωβίστηκε στην άμυνα της Μπαρτσελόνα.

Οι «πράσινοι» είχαν σερί 9-0 στο τελευταίο 3λεπτο και… προσπέρασαν στο σκορ, παρά τη συνολική αστοχία τους, ενώ στον αντίποδα οι Καταλανοί είχαν καλύτερες επιλογές εναντίον της οργανωμένης άμυνας του ΠΑΟ, από τη συνεργασία των Τόμιτς και Ερτέλ. Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε το ξέσπασμα της απόδοσής του και το βρήκε στην πιο κρίσιμη καμπή του αγώνα. Η κατακόρυφη βελτίωση του Σίνγκλεντον που σημείωσε 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και η συνολική αμυντική βελτίωση των γηπεδούχων ανέτρεψαν το προβάδισμα της Μπαρτσελόνα (39-44) που έχασε τον έλεγχο του ρυθμού. Οι 18.000 θεατές μπήκαν στην… εξίσωση του αγώνα και η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ έδωσε τη χαριστική βολή.

Η χρησιμοποίηση του Ιαν Βουγιούκα έδωσε λύσεις στον Πασκουάλ τόσο στο μαρκάρισμα του Τόμιτς που «κόλλησε» στην παραγωγή του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και επιθετικά, ενώ εκτός του Ερτέλ, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν όταν ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» το τρίτο δεκάλεπτο στο συν 6 (52-46). Η στατιστική είναι χαρακτηριστική για την Μπαρτσελόνα που δεν είχε τρίτο παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων. Το παιχνίδι δεν είχε άλλη «επιστροφή» για την Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός φρόντισε να προστατεύσει το προβάδισμα των δέκα πόντων και στους Σίνγκλεντον, Γκιστ και Καλάθης, ο Παππάς «έβαλε το κερασάκι» με συνεχόμενα καλάθια, εκθέτοντας τόσο τον Ναβάρο όσο και τον κόουτς Αλόνσο…

Σε άλλο χθεσινό ματς η Μακάμπι νίκησε την Μπάμπεργκ με 90-88.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS: Σίνγκλετον 14 (2), Ρίβερς 3 (0/6 τρίποντα), Παππάς 15 (1), Ντένμον 2, Γκιστ 15, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 4, Λοτζέσκι 6, Καλάθης 17, Αντετοκούνμπο 2.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ρίμπας 10 (2), Χάνγκα 3, Ναβάρο 7 (1), Ερτέλ 18 (2), Βεζένκοφ 2, Οριόλα 7, Κόπονεν 5 (1), Κλαβέρ, Τόμιτς 12, Μοερμάν 11 (1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή