Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τα κέρδη της Samsung το 2017

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τα κέρδη της Samsung το 2017

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο κληρονόμος της Samsung, Λι Τζάε Γιονγκ, να έχει καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά ο νοτιοκορεατικός κολοσσός καταγράφει τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ίδιας της εταιρείας, τα λειτουργικά της κέρδη για το 2017 ανέρχονται σε 53,6 τρισ. γουόν, ήτοι 42 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ την επίδοση που είχε καταγράψει το 2013, όταν τα λειτουργικά της κέρδη είχαν ανέλθει στα 36,79 τρισ. γουόν, ποσό αντίστοιχο των 28,7 δισ. ευρώ.

Οπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Les Echos, το ύψος των λειτουργικών της κερδών αντιστοιχεί σε άνοδο 83% σε σύγκριση με το 2016, έτος που έπληξε οικονομικά την εταιρεία λόγω των εκρήξεων σε μπαταρίες συσκευών του μοντέλου Galaxy Note 7.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Samsung για το 2017 είναι άκρως ικανοποιητικά, με την εταιρεία να βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης μετά την υποχώρηση της κερδοφορίας το 2016.

Κατά το πρακτορείο Xinhua, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα 239,6 τρισ. γουόν το 2017, ποσό που αντιστοιχεί σε 186,9 δισ. ευρώ. Αντίθετα, το 2013, που θεωρείται επίσης μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές για τον τεχνολογικό κολοσσό, τα έσοδα ανήλθαν στα 228 τρισ. γουόν, ήτοι στα 178,4 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο τριμήνου, η Samsung αναμένει ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2017 έως τον Δεκέμβριο τα λειτουργικά της κέρδη θα φθάσουν περίπου τα 15,1 τρισ. γουόν, δηλαδή τα 11,7 δισ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας δεν συμβαδίζουν με τις προβλέψεις των αναλυτών του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι το ύψος των λειτουργικών κερδών θα φθάσει τα 15,9 τρισ. γουόν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, τα λειτουργικά της κέρδη θα σημειώσουν εντυπωσιακή άνοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, της τάξεως του 64%. Οσον αφορά τα έσοδα της εταιρείας το τρίμηνο από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017 διαμορφώθηκαν στα 66 τρισ. γουόν, ήτοι 52,11 δισ ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η εταιρεία έχει καταγράψει υψηλά κέρδη, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη ζήτηση για τα μικροτσίπ που κατασκευάζει.

Οπως αναφέρει το CNBC, η εταιρεία ανέμενε ότι το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο θα αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό στην αγορά smartphones, διότι αυτό το διάστημα κυκλοφόρησαν νέες συσκευές άλλων εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή