Ποιοι αναλαμβάνουν το «τιμόνι» της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών

Ποιοι αναλαμβάνουν το «τιμόνι» της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο προεδρείο τοποθετεί η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων.

Πρόεδρος στη θέση του απερχόμενου Δημήτρη Τσαμάκη αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μασσέλος, καθηγητής Πληροφορικής του Παν. Πελοποννήσου. Αντιπρόεδρος, με αρμοδιότητα στις τηλεπικοινωνίες αναλαμβάνει η επίσης ακαδημαϊκός Αγγελική Σγώρα.

Η τελευταία θεωρείται έμπιστη του υπουργού Νίκου Παππά και αναλαμβάνει τη νευραλγική θέση που κατείχε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης. Τέλος, αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα στα ταχυδρομεία αναλαμβάνει ο Σπύρος Παντελής, πρώην στέλεχος του ομίλου ΟΤΕ.

Οι τρεις προαναφερθέντες έχουν ήδη κληθεί για ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, καθώς η διοίκηση της ΕΕΤΤ από το 2006 ορίζεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έπειτα από εισήγηση του εποπτεύοντος υπουργού. Σημειώνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει ορίσει και τα υπόλοιπα έξι μέλη της ΕΕΤΤ. Αυτά είναι οι κ.κ. Αντώνιος Γαστεράτος, καθ. Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αριστέα Σινανιώτη, καθ. Πανεπιστημίου Πειραιά, Γρηγόριος Κουλούρας, επίκ. καθ. ΤΕΙ Αθήνας, Νικόλαος Καψάλης, διδάκτωρ ΕΜΠ, Αργυρώ Μαγκανιώτη διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Ελένη Γουσίου, οικονομολόγος.

Ο κ. Μασσέλος είναι καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ το 2013 εξελέγη πρύτανης του πανεπιστημίου. Η κ. Σγώρα είναι μεταπτυχιακή διδάκτωρ της Πληροφορικής και εργάζεται στο Παν. Πειραιώς. Υπήρξε σύμβουλος του γ.γ. Ενημέρωσης Λ. Κρέτσου και είχε αναμειχθεί έντονα στην αρχική διαδικασία παραχώρησης των τηλεοπτικών αδειών. Τέλος ο κ. Παντελής μέχρι πριν από λίγα χρόνια απασχολούνταν ως διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία ΟΤΕplus του ομίλου ΟΤΕ. Στο παρελθόν είχε εργαστεί και σε άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ενώ πρόσφατα είχε τοποθετηθεί αν. μέλος στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση του κ. Τσαμάκη, αν και ο ίδιος τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2016, αυτή αποδίδεται στις κακές σχέσεις που διατηρούσε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Σημειώνεται ότι ο ίδιος αρχικά θεωρούσε ότι είχε τοποθετηθεί για τετραετή θητεία, ενώ τελικά αποδείχθηκε ότι τοποθετήθηκε μόνον για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος πρώην προέδρου της ΕΕΤΤ, Κώστα Λουρόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή