Στην Cosmote TV το Champions League έως το 2021

Στην Cosmote TV το Champions League έως το 2021

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων UEFA Champions League, UEFA Europa League και UEFA Super Cup, ανακοίνωσε επίσημα χθες ο ΟΤΕ. Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για δικαιώματα μετάδοσης 137 αγώνων του Champions League και 205 αγώνων του Europa League που θα μεταδοθούν κατά τις τρεις επόμενες αγωνιστικές περιόδους 2018/19, 2019/20 και 2020/21.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το τίμημα που κατέβαλε στην UEFA o OTE για τα προαναφερόμενα δικαιώματα είναι της τάξεως των 118 εκατ. ευρώ. Το τίμημα είναι το ίδιο με εκείνο που είχε καταβάλει για την παρούσα τριετή περίοδο 2015-18.

«Είμαστε χαρούμενοι που οι κορυφαίες παγκοσμίως ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της UEFA, UEFA Champions League και του UEFA Europa League θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται στα κανάλια Cosmote Sport την ερχόμενη τριετία», σχολίασε ο επικεφαλής της Cosmote TV στον ΟΤΕ, Δημήτρης Μιχαλάκης. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ενισχυμένη» τη νέα συμφωνία ΟΤΕ-UEFA, αφού ο Οργανισμός εξασφάλισε όλους τους αγώνες, και των δύο διοργανώσεων, σε αποκλειστικότητα. Αυτό σημαίνει ότι από την περίοδο 2018-19 οι αγώνες του Champions League την Τρίτη και την Τετάρτη θα μεταδίδονται μόνο από την Cosmote TV. Η ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε σε επαφή με τον ΟΤΕ για να διεκδικήσει ένα τουλάχιστον αγώνα την εβδομάδα, αλλά ο ΟΤΕ δεν θέλησε τη συνεργασία. Αντίθετα, επιδίωξε να αναλάβει όλα τα δικαιώματα ο ίδιος, προκειμένου να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που διανεμήθηκε χθες, όλοι οι αγώνες και των δύο διοργανώσεων θα μεταδίδονται αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια, στα κανάλια Cosmote Sports αλλά και μέσω της υπηρεσίας Cosmote Replay TV για ετεροχρονισμένη θέαση. Θα είναι επίσης διαθέσιμοι στο Cosmote TV Go για πρόσβαση μέσω κινητού, tablet ή laptop. Eπίσης, για την κάλυψη των αγώνων, η εταιρεία αναφέρει ότι θα αξιοποιήσει προηγμένες τεχνολογίες μετάδοσης και ανάλυσης φάσεων, αλλά και την τεχνογνωσία της δημοσιογραφικής της ομάδας. Προς την κατεύθυνση αυτή θα φιλοξενηθούν και ειδικές εκπομπές, όπως «UEFA Champions League Show», «UEFA Champions League Λεπτό προς Λεπτό» κ.ά.

Η κυριαρχία αυτή εκτιμάται ότι έχει «ανοίξει την όρεξη» του ΟΤΕ και για τα δικαιώματα της ελληνικής Super League. Η τελευταία αναφέρεται ότι έχει δημιουργήσει κανάλια επαφής με τον ΟΤΕ, προκειμένου ο τελευταίος να ενδιαφερθεί για τα δικαιώματα μετάδοσης του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Επισήμως, ο ΟΤΕ διαψεύδει το ενδιαφέρον, αλλά είναι σίγουρο ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, ειδικά μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες με τη Forthnet (Nova) τις ομάδες της Super League.

Αλλά και η Forthnet (Nova) σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιθυμεί την κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων, αλλά ξεχωριστές συμφωνίες με τις ομάδες. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα ελέγξει καλύτερα το τελικό κόστος μετάδοσης των αγώνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή