Αποκαλύφθηκε η συντάκτρια της λίστας με ονόματα ανδρών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

Αποκαλύφθηκε η συντάκτρια της λίστας με ονόματα ανδρών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συντάκτρια ενός κειμένου που περιλαμβάνει τους άνδρες στη βιομηχανία των μέσων μαζικής ενημέρωσης που κατηγορούνται για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά εμφανίστηκε στο προσκήνιο λέγοντας ότι δημιούργησε τη λίστα ως «ένα μέρος όπου μπορούν οι γυναίκες να μοιράζονται τις ιστορίες τους, χωρίς να κρίνονται ή να αμφισβητείται η αξιοπιστία τους». Καθώς υπήρχε η υποψία ότι το περιοδικό Harper’s θα αποκάλυπτε την ταυτότητα του συντάκτη, η συγγραφέας Μόιρα Ντόνεγκαν έγραψε άρθρο στο The Cut λέγοντας ότι αυτή βρίσκεται πίσω από το έγγραφο. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική. Και άλλες γυναίκες έχουν αναρτήσει σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πουν ότι η λίστα είναι δική τους, σε μια προσπάθεια να καλύψουν τον δημιουργό της από τη διαδικτυακή παρενόχληση.

Το ανώνυμο έγγραφο κυκλοφόρησε μεταξύ των γυναικών που εργάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ πέρυσι και έδινε λεπτομέρειες για τις μη επιβεβαιωμένες μαρτυρίες σχετικά με τους άνδρες του τομέα που κατηγορούνται για τα πάντα, από ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά μέχρι βιασμό.

Η λίστα δημοσιεύθηκε πλήρως στο Reddit και δέχθηκε δριμύτατες επικρίσεις. Η Ντόνεγκαν αναγνώρισε ότι, εξαιτίας της ανωνυμίας της, «ψευδείς κατηγορίες μπορούσαν να συμπεριληφθούν χωρίς συνέπειες». Αλλά, όπως τόνισε, η «λίστα διαδόθηκε πολύ περισσότερο και πολύ γρηγορότερα» από ό,τι περίμενε και παραδέχθηκε ότι ήταν «υπερβολικά αφελής» όταν τη δημιούργησε, «διότι δεν είχε κατανοήσει τις δυνάμεις που θα έκαναν το κείμενό της τόσο δημοφιλές».

Ωστόσο, υπεραμύνθηκε του στόχου ύπαρξης της λίστας, λέγοντας ότι πρόκειται για προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα «του πώς μπορούμε οι γυναίκες να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από τη σεξουαλική παρενόχληση και τις επιθέσεις». Την παρομοίασε με ένα «δίκτυο ψιθύρων» όπου «οι γυναίκες διαδίδουν τα ανοικτά μυστικά και προειδοποιούν άλλες γυναίκες να μείνουν μακριά από τους κατά συρροήν δράστες σεξουαλικών παρενοχλήσεων». Είπε, επίσης, ότι ελπίζει πως η ανωνυμία του κειμένου θα «προστατεύσει τους χρήστες του από τα αντίποινα» και το γεγονός ότι ήταν «“ανοικτής πηγής” θα δώσει πρόσβαση σε γυναίκες που δεν μπορούν να μπουν αλλιώς σε ένα δίκτυο ψιθύρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή