Aνω-κάτω Μάντσεστερ και Λονδίνο για Σάντσες

Aνω-κάτω Μάντσεστερ και Λονδίνο για Σάντσες

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μήλον της Εριδος μεταξύ των δύο γιγάντων του Μάντσεστερ, της Σίτι και της Γιουνάιτεντ, έχει εξελιχθεί ο επιθετικός της Αρσεναλ Αλέξις Σάντσες, μετά και το χθεσινό «μπάσιμο» των «Κόκκινων Διαβόλων» σε μια υπόθεση που φάνταζε εύκολη για τους «Σίτιζενς».

Ο Χιλιανός στράικερ είχε εκδηλώσει από καιρό την επιθυμία του να φύγει από τους «κανονιέρηδες» ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο, βλέποντας και ότι η απουσία του από το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (η Χιλή δεν προκρίθηκε για τα τελικά της Ρωσίας) θα τον ρίξει πίσω στην… ευρωπαϊκή κατάταξη των επιθετικών.

Η Σίτι έριξε από καιρό τα δίχτυα της και αφού δεν κατάφερε να τον… ψαρέψει το καλοκαίρι λόγω αντίδρασης της Αρσεναλ (λέγε με… Αρσέν Βενγκέρ), κατέθεσε τώρα νέα πρόταση για τον παίκτη, τον οποίο πλέον ο κ. Βενγκέρ έχει ως αναπληρωματικό, όπως στο προχθεσινό 0-0 με την Τσέλσι για το Λιγκ Καπ.

Φέρεται, μάλιστα, ο Σάντσες να έχει συμφωνήσει με τη Σίτι για εβδομαδιαίο μισθό της τάξεως των 250.000 λιρών!

Εκεί, όμως, που φαινόταν βέβαιο ότι ο δις πρωταθλητής Αμερικής με την εθνική Χιλής θα φορέσει τη γαλάζια φανέλα, ξαφνικά ο Ζοζέ Μουρίνιο κάνει τη ρελάνς και καταθέτει καλύτερη προσφορά από της Σίτι, ελπίζοντας να αρπάξει τον Σάντσες κάτω από τη μύτη της μισητής συμπολίτισσας.

Με τίτλους όπως «η Γιουνάιτεντ πάει να κουρσέψει τον Αλέξις», τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες την έκπληξή τους για την προσφορά που φέρεται να ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια λίρες (28 εκατ. ευρώ). Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Ιντιπέντεντ», στην προσφορά της Γιουνάιτεντ προς την Αρσεναλ περιλαμβάνεται και η παραχώρηση του Χένριχ Μχιταριάν. Οι πληροφορίες από το Μάντσεστερ φέρουν τη Σίτι να ποντάρει στην επιθυμία του 29χρονου Σάντσες να παίξει στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα λόγω της εκτίμησης που τρέφει για το πρόσωπό του από τον καιρό που ήταν μαζί στην Μπαρτσελόνα και να μην είναι διατεθειμένη προς το παρόν να προσφέρει πάνω από 20 εκατ. λίρες.

Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης θα περιμένει ώς το καλοκαίρι. Ωστόσο, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος, ίσως το ρίσκο που παίρνει έτσι η Σίτι να της βγει σε κακό, δεδομένου του ενδιαφέροντος της Γιουνάιτεντ.

Οπως μάλιστα σχολιάζεται στην Αγγλία, η πρόταση του κ. Μουρίνιο μόνο κέρδος μπορεί να έχει για τη Γιουνάιτεντ, είτε πάρει τελικά τον παίκτη που έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα είτε υποχρεώσει τη Σίτι να πληρώσει 10-15 εκατομμύρια περισσότερα για να τον εντάξει στο ρόστερ της.

Η δε Αρσεναλ θα δει με χαρά τον παίκτη να της αποφέρει επιπλέον χρήματα τη στιγμή που τον είχε ξεγραμμένο, δεδομένου και ότι το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του και θα έφευγε δωρεάν. Συνεπώς, η απόφαση ανήκει στον παίκτη και στον λονδρέζικο σύλλογο, που πάντως είναι πιθανό να δυσκολευθεί να καλύψει τον μισθό του Μχιταριάν, ο οποίος στη Γιουνάιτεντ λαμβάνει 200.000 λίρες την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή