Ευρωλίγκα: Δύσκολη έξοδος Ολυμπιακού στην Ισπανία

Ευρωλίγκα: Δύσκολη έξοδος Ολυμπιακού στην Ισπανία

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H διατήρηση του Ολυμπιακού στη δεύτερη θέση της Ευρωλίγκας (17η αγωνιστική) δοκιμάζεται σήμερα (21.30) στη Βιτόρια και στην έδρα της Μπασκόνια, η οποία βρίσκεται στα… πρόθυρα της πρώτης οκτάδας και διεκδικεί την πρόκρισή της στα πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στην Ισπανία με 13 παίκτες, καθώς οι Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς προέρχονται από τραυματισμό, ενώ ο Αμερικανός πλέι μέικερ δήλωσε έτοιμος να ενισχύσει και πάλι την ομάδα του, έχοντας ανακτήσει την ετοιμότητά του από το διάστημα αποθεραπείας.

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, η επικινδυνότητα της Μπασκόνια είναι υψηλή, παρά την ήττα της στα δύο τελευταία παιχνίδια.

«Η Μπασκόνια παλεύει όλα τα παιχνίδια. Είτε χάσει είτε κερδίσει, οι διαφορές είναι μικρές. Εχει γρήγορο ρυθμό στην έδρα της, χρειάζεται ιδιαίτερη συγκέντρωση. Εχουν επιστρέψει τραυματίες και μπορεί να είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά θα βοηθήσουν. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μη δεχτούμε εύκολα καλάθια. Να τους εγκλωβίσουμε στον δικό μας τρόπο παιχνιδιού, και να έχουμε συγκέντρωση και υπομονή στις επιθέσεις. Δεν έχουμε την πίεση του αποτελέσματος, αλλά πάμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και επανέλαβε ότι ο συνδυασμός άμυνας και επίθεσης θα είναι το «κλειδί» για να ελέγξει η ομάδα του τον ρυθμό του αγώνα.

Στο θέμα των τραυματισμών που έχουν προκύψει και δυσχεραίνουν τον δρόμο του Ολυμπιακού, ο Σφαιρόπουλος υποστήριξε ότι είναι μονόδρομος να απορροφούνται από τους ετοιμοπόλεμους συμπαίκτες τους.

«Είναι δύσκολο να βρεις χημεία όταν παίζεις με ένα σύνολο παικτών και πρέπει να λείψουν δύο, ή να μπουν δύο μετά από αποχή. Ολοι οι παίκτες πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αν αυτό για κάποιους σημαίνει πως θα δώσουν το εβδομήντα τοις εκατό, θα πρέπει να το ανεβάσει ματς με ματς για να δώσει το εκατό τοις εκατό στην ομάδα. Το να λειτουργούμε ως σύνολο είναι το πιο σημαντικό, έως ότου ανακτήσουν όλοι τον ρυθμό τους και να έχουμε ομοιογένεια».

• Στα Τρίκαλα, νέος τεχνικός είναι ο Φώτης Τακιανός που αντικατέστησε τον Κώστα Μέξα, ενώ ο Αρης ενδιαφέρεται για τον Αυστριακό φόργουορντ (27 χρ., 2,01) Μπράις Ντούβιερ.

• Συνάντηση κορυφής είχε ο γενικός γραμματέας της FIBA και ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Σέφεριν, ο οποίος εξέφρασε τις απόψεις του για το θέμα των εθνικών ομάδων, τη σημασία τους και την ισορροπία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των συλλογικών διοργάνωσεων και αυτών που αφορούν τις εθνικές ομάδες.

• To ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια του Αχιλλέα Μέντζου σε ηλικία 67 ετών, ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο. Αποτέλεσε  τη «σημαία» του Μίλωνα για 16 χρόνια, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του στον Πανιώνιο, το ’86.

• Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι υποψήφιος να κερδίσει την πρώτη θέση στην ψηφοφορία για τον Ολ σταρ αγώνα του ΝΒΑ, ωστόσο ο Ελληνας σταρ ψήφισε τούς συμπαίκτες του στους Μιλγουόκι Μπακς, Ερικ Μπλέντσο και Κρις Μίντλετον, ελπίζοντας να τους δει στο πλευρό του στη μεγάλη διοργάνωση του Λος Αντζελες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή