Νέα άδεια από τις φυλακές ζητεί ο ισοβίτης Κουφοντίνας

Νέα άδεια από τις φυλακές ζητεί ο ισοβίτης Κουφοντίνας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μήνες μετά την πρώτη άδεια που έλαβε από τις φυλακές ο πολυϊσοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, επανήλθε με νέο αίτημα ζητώντας –και πάλι– να βγει για λίγο χρόνο, κάνοντας χρήση σχετικής ευχέρειας που του παρέχει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, βασικός εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, που εκτίει ποινή 11 φορές ισόβια για σωρεία δολοφονιών που πραγματοποίησε η οργάνωση κατά την πολύχρονη δράση της, υπέβαλε νέο αίτημα για χορήγηση αδείας στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και κρατείται από το 2002 έως και σήμερα.

Εξέταση αιτήματος

Το αίτημά του, που βασίζεται, όπως και το προηγούμενο, σε επιχειρήματα ότι επιθυμεί να συσφίγξει τις σχέσεις του με την οικογένειά του και να επανασυνδεθεί με τις δραστηριότητές της (εκτροφή μελισσών) θα εξεταστεί προσεχώς από το ίδιο συμβούλιο που αποφάσισε  –πρώτη φορά– τη χορήγηση αδείας στον Κουφοντίνα, καθώς ο σχετικός νόμος ακόμα –παρά τις όποιες εξαγγελίες– δεν έχει αλλάξει και δεν έχει καταργηθεί το λεγόμενο «βέτο» του εισαγγελέα που μετέχει στο συμβούλιο των φυλακών για τις άδειες των κρατουμένων.

Πάντως, προς το παρόν, δεν είναι γνωστό, πότε το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού θα αποφανθεί επί του αιτήματος Κουφοντίνα για δεύτερη άδεια ύστερα από ένα δίμηνο, από τότε που χορηγήθηκε η πρώτη για 48 ώρες και με περιοριστικό όρο να εμφανίζεται δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε, στον Βαρνάβα Αττικής.

Αντιδράσεις

Η χορήγηση αδείας στον βασικό εκτελεστή της 17Ν προ διμήνου, πρώτη φορά από τότε που κρατείται στις φυλακές, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε, εκτός από έντονες πολιτικές αντιδράσεις, σφοδρές επικρίσεις από συγγενείς των θυμάτων και σκληρές ανακοινώσεις από πρεσβείες χωρών όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, που είχαν θύματα μεταξύ των δολοφονηθέντων από τη 17Ν.

Στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, που θα αποφανθεί και για το δεύτερο αίτημα Κουφοντίνα για ολιγοήμερη άδεια, μετέχουν ο εισαγγελέας Δημ. Σαββαΐδης, ο διευθυντής της φυλακής και μία κοινωνική λειτουργός. Η σύνθεσή του είναι η ίδια που έδωσε την πρώτη άδεια στον Κουφοντίνα και αναμένεται με ενδιαφέρον ποια θα είναι η κρίση του εν λόγω συμβουλίου για το δεύτερο αίτημα του πολυϊσοβίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή