Ο ΔΗΚΤΗΣ (12/01/18)

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρότερος έλεγχος στα ασφαλιστικά ταμεία

Υπό αυστηρότερη εποπτεία εντάσσει τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης το υπουργείο Εργασίας. Απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου προβλέπει την υποχρέωση ύπαρξης, εντός του 2018, μαθηματικών αποθεμάτων, ανάλογα με τη φύση των κινδύνων που καλύπτουν και των παροχών που χορηγούν. Τα στοιχεία αυτά αλλά και αναλυτικά στοιχεία για την επενδυτική πολιτική που ακολουθεί το κάθε Ταμείο θα πρέπει υπό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να υποβάλλονται στις εποπτευόμενες αρχές. Στο πλαίσιο του ελέγχου της επενδυτικής πολιτικής των επαγγελματικών ταμείων, το αργότερο στις 31 Μαρτίου κάθε έτους θα πρέπει οι διοικήσεις τους να υποβάλουν στην Εθνική Αναλογιστική Αρχή και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποδεικτικά στοιχεία για το αν οι επιλογές τους ήταν ορθές, αναφέροντας ακόμα και τις αποκλίσεις στις αποδόσεις των επενδυθέντων περιουσιακών στοιχείων έναντι των προγραμματισθέντων.

Επαναπροσλήψεις και επιβολή προστίμων

Επαναπροσλήφθηκαν οι δύο εργαζόμενοι που κατήγγειλαν ότι απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν να επιστρέψουν στον εργοδότη τους το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε κατάστημα εστίασης στη Λάρισα. Μετά τις καταγγελίες των δύο εργαζόμενων, το ΣΕΠΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν πρόστιμα. Η παρέμβαση είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων, ενώ ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί και στη Δικαιοσύνη.

Παράνομες χρηματιστηριακές πλατφόρμες στην Ελλάδα

Η μία μετά την άλλη αρχίζουν να εμφανίζονται οι εταιρείες που επενδύουν μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών σε εξωχρηματιστηριακά παράγωγα (forex, Cfd) που δεν έχουν λάβει άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκε η εταιρεία MG Greece, που εδρεύει στην Αθήνα και οι διαδικτυακές εταιρείες-πλατφόρμες F1 Pro Market και CAC400, που δεν μπορούν να παρέχουν στην Ελλάδα επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα αλλά και να κατέχουν χρήματα επενδυτών.

Προβλήματα στο δίκτυο κινητής της Cosmote

Σημαντικά προβλήματα λήψης κλήσεων σημειώθηκαν χθες και προχθές στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Cosmote. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα πιο σημαντικά προβλήματα αντιμετώπισαν οι χρήστες καρτοκινητών τηλεφώνων της Cosmote (What’s Up) και λιγότερο οι κάτοχοι κινητών συμβολαίου. O OTE αναγνώρισε το πρόβλημα, αλλά υποβάθμισε τη σημαντικότητά του. Στελέχη του ανέφεραν ότι προβλήματα σημειώθηκαν μόνον την Τετάρτη και για διάστημα μόλις δύο ωρών. Ωστόσο, συνδρομητές του ανέφεραν προβλήματα ακόμη και χθες παρά τις υποσχέσεις για σύντομη επίλυσή τους.

Συνδυαστικά πακέτα ρεύματος, φυσικού αερίου

Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας, πλέον ΖenίΘ, είναι, επί του παρόντος, η μοναδική εταιρεία που διαθέτει στην αγορά συνδυαστικά πακέτα ρεύματος και φυσικού αερίου. Μάλιστα, στις πρώτες 10 ημέρες του έτους η εταιρεία, με μετόχους τη ΔΕΠΑ και την ιταλική ENI, έχει δεχθεί 300 αιτήσεις πανελλαδικά, εκ των οποίων οι περισσότερες προέρχονται από την Αττική, περιοχή στην οποία η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, και αναμένεται μέσα στο 2018 να ανοίξει και κατάστημα. Η διοίκηση της ΖenίΘ βρίσκεται σε επαφές για νέες συνεργασίες, προκειμένου να ενισχύσει τις προωθητικές της ενέργειες, και σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως συνεργασία με ασφαλιστική εταιρεία και με αλυσίδα πολυκαταστήματος. Επιπλέον, αξιολογεί και προτάσεις για συνεργασία με άλλες εταιρείες του κλάδου. Τον δρόμο της ΖenίΘ πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και η ΕΠΑ Αττικής, ενώ οι υφιστάμενοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας αναμένουν τις νέες αποφάσεις της ΡΑΕ για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου, προκειμένου να φτιάξουν τα δικά τους συνδυαστικά πακέτα ρεύματος και φυσικού αερίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή