Ηταν ένας Γερμανός και μία Βραζιλιάνα…

Ηταν ένας Γερμανός και μία Βραζιλιάνα…

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι ενώνει έναν Γερμανό κιθαριστή με μια Βραζιλιάνα πιανίστα; Η τέχνη φυσικά, αλλά και η ίδια η ζωή, που θέλει τον Φραντς Χάλας και τη σύζυγό του Ντέμπορα να συνεργάζονται για να μας προσφέρουν εξωτική ανάταση. Οι δυο τους έρχονται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος», ώστε να παρουσιάσουν αυθεντικές συνθέσεις, καθώς και μεταγραφές έργων για κιθάρα και πιάνο γνωστών μουσουργών.

Το δίδυμο, που είναι ευρέως γνωστό ως «Duo Halu00E1sz», έχει τιμηθεί με το Latin Grammy Award, για το καλύτερο κλασικό άλμπουμ του 2015, όπως και με το βραβείο καλύτερου άλμπουμ κλασικής μουσικής της Recording Academy για τον δίσκο τους «Alma Brasileira». Οσο για το τι θα ακούσουμε στο Μέγαρο, αναμένεται ένα πρόγραμμα το οποίο θα συνδυάζει το ηχόχρωμα της νοτιοαμερικανικής παράδοσης με ευρωπαϊκά κλασικά ακούσματα. Στο πρώτο μέρος θα απολαύσουμε γνωστά έργα του Μπετόβεν και συγκεκριμένα μεταγραφές συνθέσεών του για κιθάρα και πιάνο από τον Φερντινάντο Καρούλι, μαζί με αυθεντικές συνθέσεις του τελευταίου. Στο δεύτερο μέρος, τον λόγο παίρνουν οι συνθέτες από τη Λατινική Αμερική, με έργα των Εϊτόρ Βίλα-Λόμπος, Χαβιέρ Κοντρέρας, Μάρκο Περέιρα και Ρανταμές Νιατάλι, που εκτείνονται από τον 19ο ώς τον 21ο αιώνα.

​​Στις 8.30 μ.μ., Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή