Το Κονκλάβιο (12/01/18)

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγάπη μόνο

Δεν μπορώ να μη σχολιάσω το γεγονός ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας βρισκόταν σχεδόν χέρι χέρι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την ανάβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία και στην Πέλλα. Το μεσημέρι της Τετάρτης έφαγαν μαζί, ενώ o περιφερειάρχης ήταν παρών και στη σύναξη που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Λιτόχωρο με περίπου 200 τοπικά στελέχη.

Πληροφορούμαι δε, ότι επέμενε να πάρει το μικρόφωνο και να πει έναν καλό λόγο για τον Μητσοτάκη. Εντάξει, δεν φιλήθηκαν κιόλας, αλλά ο περιφερειάρχης είπε στον Κυριάκο κάτι του τύπου «την επόμενη φορά που θα έρθεις στο Λιτόχωρο θα είσαι πρωθυπουργός». Υποθέτω ότι δεν μπορούσε να κάνει και περισσότερα για να πείσει ότι δεν είναι ελέφαντας. Δηλαδή ότι δεν έχει σχέση –κι ότι ουδέποτε είχε, όπως διαρρηγνύει τα ιμάτιά του σε συνομιλητές του– με ένα νέο κόμμα, τύπου Λέγκας του Βορρά στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας με όχημα το Σκοπιανό. Το μήνυμα ήταν «αγάπη μόνο». Και στοχασμός στη σιωπή, προσθέτω εγώ, καθώς κανένας ποτέ δεν μετάνιωσε για κάτι που δεν είπε.

Μα τον Δία…

Με την ευκαιρία, θυμίζω ότι το Λιτόχωρο Πιερίας ήταν από τα μέρη που είχαν ψηφίσει Κυριάκο από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Εξ ου και δεν θεωρώ τυχαίο ότι ο Μητσοτάκης το επισκέφθηκε ανήμερα τη συμπλήρωση δύο χρόνων στην προεδρία της Ν.Δ. Πάντως, σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, η νεοδημοκρατική αποστολή δεν διαπίστωσε υστερίες. Ο κόσμος φαίνεται, εξάλλου, να αντιλαμβάνεται και τα οικονομικά οφέλη μιας επίλυσης, αφού οι Σκοπιανοί κυκλοφορούν στην περιοχή. Να μην ξεχάσω να σας μεταφέρω, ωστόσο, ένα ευτράπελο, καθώς κάποια στιγμή ενώπιον της προεδρικής αποστολής εμφανίστηκε κάτοικος, ο οποίος είπε κάτι του τύπου «οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου θα λύσουν το Σκοπιανό!». Μα τον Δία, δεν ήξερα ότι το Λιτόχωρο έχει και δωδεκαθεϊστές…

Μεσιτεία Κυρίου

Δεν ξέρω για τον Δία, αλλά ο Θεός είναι μεγάλος. Και τελικά ο μητροπολίτης Ανθιμος φαίνεται ότι προτιμά να ζητήσει τη μεσιτεία του Κυρίου για τη Μακεδονία, αντί να μετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 21 του μήνα. Τη μεσιτεία ο Ανθιμος θα τη ζητήσει με αγρυπνία. Θυμίζω ότι τον ίδιο τρόπο διαμαρτυρίας είχε χρησιμοποιήσει και κατά του Gay Pride στη συμπρωτεύουσα. Οπου, ειρήσθω εν παρόδω, να σημειώσω ότι συναντήθηκαν «μυστικά» χθες ο Ελληνας ΥΠΕΞ με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Αλέξης Κοέλιο

«Η κρίση τελείωσε» μαθαίνω ότι επαναλάμβανε μονότονα σε όλους τους συνομιλητές του στη Ρώμη ο Αλ. Τσίπρας. Οπως το έθεσε κατάσκοπός μου, «δείχνει να το πιστεύει κιόλας». Πάντως, από κυβερνητική αισιοδοξία έχουμε υπερπλεόνασμα.

Τραπεζώματα

Η συνένωση δυνάμεων και φορέων έχει και τις παράπλευρες απώλειές της. Το λέω επειδή η Φώφη Γεννηματά σχεδίαζε να διοργανώσει ένα μεγάλο τραπέζωμα με αφορμή την ονομαστική της εορτή για τους βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΔΗΣΥ, αλλά και για τους νέους του Ποταμιού και του ΚΙΔΗΣΟ στην οικία της την ερχόμενη Κυριακή. Κοινώς, να τους περιποιηθεί με τα χεράκια της στον ρόλο της οικοδέσποινας. Φευ, όμως! Δεν χωρούν όλοι μετά συζύγων –πάνω από 70– οπότε θα καλέσει κατ’ αρχάς μόνο της ΔΗΣΥ και θα κάνει χωριστό κάλεσμα για τους υπόλοιπους. 

Fake news το Ηρώδειο

Fake news και στην πασαρέλα. Ομολογώ ότι δεν μου κάνει εντύπωση που αυτά αφορούν και πάλι τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Αναφέρομαι στην «είδηση» που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου ότι το ΚΑΣ παραχωρεί το Ηρώδειο στη σύζυγο του προέδρου της Ν.Δ. για επίδειξη μόδας του οίκου (Zeus + Dione), τον οποίο ίδρυσαν η κ. Γκραμπόφσκι και η Δήμητρα Κολουτούρα. Κατ’ αρχάς, το αίτημα για την παραχώρηση της Πλατείας και της Κλίμακας του Ηρωδείου έκανε η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας (Athens Xclusive Designers Week). Η οργάνωση με τη σειρά της είχε απευθύνει πρόσκληση στον Zeus+Dione για επίδειξη της νέας του συλλογής, επειδή ο οίκος εμπνέεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Τελικά, η απόφαση του ΚΑΣ δεν έχει κανένα νόημα. Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη συμμετοχή του στο δρώμενο, γιατί το ενδιαφέρον απομακρύνθηκε από τον πολιτιστικό χαρακτήρα και εστιάστηκε στο πρόσωπο της κ. Γκραμπόφσκι. Οπως σημειώνεται, «για να αποφύγουμε να μετατραπεί μια πολιτιστική και καλλιτεχνική εκδήλωση σε πεδίο άγονης πολιτικής επίθεσης με χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας, για μία ακόμη φορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή