ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με έγγραφα... ΣΥΡΙΖΑ η κριτική Δημα για τα πολυτεκνικά επιδόματα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αφορμή για ένταση αποτέλεσε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, το ζήτημα της περικοπής επιδομάτων σε οικογένειες τριτέκνων και πολύτεκνων, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστο Δήμα να παραθέτει δήλωση αλλά και ερώτηση στη Βουλή του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, με την οποία ως Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε άδικα τα ποσά των επιδομάτων επί κυβέρνησης ΝΔ, λέγοντας πως από εκείνα τα «άδικα επιδόματα» η κυβέρνηση περικόπτει σήμερα το 1/4.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Δήμα, «πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ, που με τον Νόμο της ΝΔ, μέχρι σήμερα λάμβανε 2.640 ευρώ τον χρόνο, με τον Νόμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα λάβει 2.016 Ευρώ».

Ο Εισηγητής της ΝΔ κατέθεσε μάλιστα και επιστολή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργίας Γεννιά προς τον Πρωθυπουργό και την αρμόδια Υπουργό κυρία Θεανώ Φωτίου, στην οποία γίνεται λόγος για «αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ».

«Δεν τα λέω εγώ. Τα λέει νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που υποθέτω δεν θα ψηφίσει αυτή την άδικη διάταξη» σημείωσε ο κ. Δήμας. «Το μέγεθος της αδιαφορίας σας για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν είχατε ψηφίσει την θέσπιση του Ειδικού Επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες» σημείωσε ο κ. Δήμας απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία. «Η υποκρισία σας είναι αμίμητη», πρόσθεσε.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ