Ποδόσφαιρο: Τηλεοπτική συμμαχία των «12»

Ποδόσφαιρο: Τηλεοπτική συμμαχία των «12»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή «μνημονίου ενότητας» ως προς την από κοινού διαχείριση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων προχώρησαν χθες οι λεγόμενες «μικρομεσαίες» ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, ενόψει της απάντησης που θα σταλεί στη πρόταση που κατέθεσε η NOVA, λόγω του πιθανού ναυαγίου στη διαπραγμάτευση, αλλά και επειδή γνωρίζουν ότι μόνο ενωμένες μπορούν να πετύχουν καλύτερο συμβόλαιο.

Ηδη ο ΠΑΟΚ έχει αυτονομηθεί από την κεντρική διαχείριση, υπογράφοντας κατά μόνας συμβόλαιο με τη NOVA, ενώ παραμένει άγνωστο πώς θα κινηθούν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός που έχουν τη δυνατότητα, λόγω της υψηλής εμπορικότητάς τους, να πετύχουν υψηλά συμβόλαια. Η πρόταση της NOVA για την επόμενη αγωνιστική περίοδο προβλέπει 30 εκατομμύρια ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των ομάδων πλην του ΠΑΟΚ. Επίσης, το συνδρομητικό κανάλι ζητεί τη διεξαγωγή πλέι οφ, ενώ έχει διαμηνύσει ότι σε περίπτωση «ατυχήματος» και μη συμμετοχής του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, το ποσό θα μειωθεί ανάλογα με την πτώση της εμπορικής αξίας του. Η Σούπερ Λίγκα έχει ζητήσει επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά το κανάλι δεν φαίνεται να είναι θετικό.

Η πρόταση για κοινή πορεία των μικρών έγινε με πρωτοβουλία της Ξάνθης και μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής:

α) Την ανάθεση στη Σούπερ Λίγκα να διαπραγματευθεί και να επιλέξει τον τηλεοπτικό πάροχο με τον οποίο οι «12» ΠΑΕ θα συμβληθούν.

β) Την επιβολή ποινικής ρήτρας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για όποια από τις «12» ΠΑΕ θεωρηθεί υπαίτια βλαπτικής ενέργειας εις βάρος των υπολοίπων και πρόκλησης ζημίας που θα προξενήσει εφόσον παραβιάσει το ιδιωτικό συμφωνητικό.

Μάλιστα, προβλέπεται ότι κάθε ΠΑΕ θα εκδώσει επιταγή 1,5 εκατ. ευρώ και θα την παραδώσει σε πρόσωπο που ορίζεται ως «Θεματοφύλακας» και το οποίο «θα δικαιούται να συμπληρώσει τις επιταγές και να προβεί στην είσπραξή των», εφόσον υπάρξει παραβίαση των όρων του συμφωνητικού.

Λιγκ Καπ τον Μάιο;

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας έγινε κατ’ αρχάς δεκτή η πρόταση για τέλεση Λιγκ Καπ τον Μάιο με όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος. Η πρόταση έγινε ώστε να υπάρξουν περισσότερα έσοδα για τις ΠΑΕ από τα εισιτήρια και τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Με όσα έγιναν γνωστά οι αγώνες θα είναι μονοί και ο νικητής δεν θα βγαίνει στην Ευρώπη. Στο επόμενο συμβούλιο θα κατατεθεί η πρόταση αναλυτικά. Η μοναδική φορά που έγινε Λιγκ Καπ στην Ελλάδα ήταν τη σεζόν 1989-1990, όπου διεξήχθη παράλληλα με το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά το ενδιαφέρον του ήταν περιορισμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή