Κίνημα Αλλαγής: Νέες επιτροπές ενόψει συνεδρίου

Κίνημα Αλλαγής: Νέες επιτροπές ενόψει συνεδρίου

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τις διεργασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είναι πως τα νέα όργανα που συστήνονται είναι αρκετά πιο διευρυμένα από όσο αναμενόταν στην έναρξη των συζητήσεων για τη σύστασή τους. Στο πλαίσιο αυτό, στις πέντε βασικές επιτροπές που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου προστέθηκαν ακόμα τέσσερις, φθάνοντας τελικά οι επιτροπές που θα σηκώσουν το βάρος του συνεδρίου τον αριθμό εννέα. Οπως είναι ήδη γνωστό, ο Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνει τον τομέα «για την Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο». Ο Γ. Καμίνης αναλαμβάνει το «πρόγραμμα Ελλάδα», δηλαδή τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος αναλαμβάνει το καταστατικό, ο Ν. Ανδρουλάκης την ιδρυτική διακήρυξη του φορέα και ο Στ. Θεοδωράκης την επικοινωνία, τα σύμβολα, αλλά και τη διεύρυνση στα νέα κοινά. Στα ανωτέρω προστίθενται οι εξής τομείς: O τομέας οικονομικών, τον οποίο αναλαμβάνει ο γενικός διευθυντής του κόμματος Ν. Σαλαγιάννης μαζί με τον Π. Σιατερλή, ο οποίος ήταν μέλος της Επιτροπής Αλιβιζάτου με αντικείμενο τα οικονομικά. Πρόκειται για έναν κρίσιμο τομέα, δεδομένης της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ταμείο του κόμματος λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης ως αποτέλεσμα της εκλογικής καθίζησης. Ο τομέας της οργάνωσης προσυνεδριακών εκδηλώσεων με υπεύθυνους τους Κ. Ασκούνη από το ΠΑΣΟΚ και Π. Βλάχου από το Ποτάμι. Επιπλέον, ο τομέας της νέας γενιάς, με το σχετικό νεοσυσταθέν Forum να αναλαμβάνει ο 35χρονος γραμματέας του κόμματος Π. Χρηστίδης.

Τέλος, κομβικός τόσο για το συνέδριο όσο και για το μέλλον είναι ο τομέας υπό τον τίτλο «Ηλεκτρονική Δημοκρατία» τον οποίο αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης, υπέρμαχος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με την εισαγωγή της Διαύγειας στον δημόσιο βίο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες στο συνέδριο αναμένεται να εγκαινιαστεί σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την οποία οι σύνεδροι θα συνδιαμορφώσουν τις θέσεις του νέου κόμματος.

Δριμεία κριτική

Αύριο θα λάβει χώρα η πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου. Η κ. Γεννηματά αναμένεται κατά τη διάρκεια της ομιλίας της να αναδείξει για μία ακόμη φορά τις πολιτικές διαφορές με την κυβέρνηση ενώπιον απαρτίας των στελεχών του νέου φορέα. Βασικό κομμάτι στην ομιλία της θα έχουν τα ζητήματα με κοινωνικό πρόσημο, ενώ παράλληλα θα θίξει και τα εθνικά θέματα, με αιχμή του δόρατος το Σκοπιανό. Την επομένη θα ακολουθήσει η ομιλία της προέδρου του κόμματος στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικεφαλής του Κινήματος αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, «αποδομώντας λέξη προς λέξη» τους ισχυρισμούς του. Αναλυτικές θα είναι οι αναφορές της και στο πολυνομοσχέδιο, αναδεικνύοντας τα σημεία που αποβαίνουν εις βάρος των πολλών και οδηγούν «στην περαιτέρω φτωχοποίηση των ασθενεστέρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή