Θρίλερ για 38′ με πύραυλο που θα έπληττε τη Χαβάη

Θρίλερ για 38′ με πύραυλο που θα έπληττε τη Χαβάη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί «πλήρη έρευνα» για το εσφαλμένο σήμα συναγερμού το οποίο εστάλη ειδοποιώντας τους κατοίκους της Χαβάης για επικείμενη επίθεση βαλλιστικού πυραύλου και καλώντας τους να σπεύσουν στα καταφύγια.

Η ύπαρξη της απειλής διαψεύσθηκε με καθυστέρηση από τις αρχές του αρχιπελάγους στο Twitter, ενώ λίγη ώρα αργότερα, η αμερικανική διοίκηση των δυνάμεων του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι «δεν εντόπισε βαλλιστικό πύραυλο που απειλεί τη Χαβάη» και ότι το μήνυμα το οποίο εστάλη νωρίτερα οφείλεται σε σφάλμα.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατιωτικού κέντρου διοίκησης της ζώνης του Ειρηνικού έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το μήνυμα εστάλη κατά λάθος». «Η πολιτεία της Χαβάης θα αποστείλει διορθωτικό μήνυμα μόλις καταστεί δυνατόν», πρόσθεσε.

Ομως, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ ενημερώθηκε για την «άσκηση διαχείρισης επείγουσας κατάστασης» της Χαβάης. «Επρόκειτο ξεκάθαρα για άσκηση του κρατικού μηχανισμού», δήλωσε η Λίντσεϊ Ουόλτερς.

Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους η Τούτσι Γκάμπαρτ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο το μήνυμα μέσω του συστήματος Amber Alert, το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Θρίλερ για 38′ με πύραυλο που θα έπληττε τη Χαβάη-1

«Απειλή βαλλιστικού πυραύλου επί της Χαβάης. Σπεύστε αμέσως στα καταφύγια. Δεν πρόκειται για άσκηση», ήταν το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της Χαβάης.

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Χαβάης Μπράιαν Σατς έγραψε στο Twitter ότι το μήνυμα οφείλεται σε «ανθρώπινο σφάλμα», χωρίς άλλες διευκρινίσεις, αλλά πρόσθεσε ότι το σύστημα Amber Alert είναι πολύ σημαντικό να τύχει επαγγελματικής διαχείρισης και να τοποθετηθούν ασφαλιστικές δικλείδες.

Ο τοπικός σταθμός στη Χαβάη της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι το μήνυμα ήταν ένα τεστ, το οποίο εστάλη κατά λάθος.

Οπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της περιοχής το μήνυμα εστάλη στις 8:07 το πρωί του Σαββάτου και διορθώθηκε 18 λεπτά αργότερα. Ωστόσο πέρασαν 38 λεπτά για να ακολουθήσει ανάκληση με sms

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή