Τα αγαπημένα μας γλυκά από ζαχαροπλαστεία

Τα αγαπημένα μας γλυκά από ζαχαροπλαστεία

11' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκολατάκια από το Dark side of chocolate

Μια μυστηριώδης σοκολατερί σε μια εσοχή που κάνει το πεζοδρόμιο της Σόλωνος, λίγα μέτρα από τη Νομική Σχολή, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του ’30, και μια προκλητικά κόκκινη ροκ ταμπέλα που φωνάζει στη διαπασών «σοκολάτα». Καφέ και σοκολατερί μαζί, από όπου μπορούμε να προμηθευτούμε σοκολατάκια φτιαγμένα με Valrhona. Στριμωγμένα μέσα σε signature κασετίνες και με χρωματιστά μωσαϊκά τατουάζ στη σοκολατί τους επιφάνεια, είναι ένα πολύτιμο δώρο για όλους τους chocoholic φίλους μας. Ν. Μ.

Σόλωνος 49, Αθήνα, Τ/210-33.92.348. 


H τάρτα φρούτων του Nouvelle Patisserie

Μια σταλιά μαγαζάκι είναι το Nouvelle Patisserie, σχετικά μικρό και το εργαστήριό του. Ρομαντικά, φλοράλ κουρτινάκια, βιτρίνες με τάρτες και σου α λα κρεμ, αέρας κλασικής γαλλικής πατισερί και άφθονη βελγική σοκολάτα να ρέει για τους αμετανόητους οπαδούς της. Εδώ τη διαχειρίζονται α λα γαλλικά, με συνταγές παριζιάνικες, όπως για παράδειγμα το προφιτερόλ με τη βελουδένια κρέμα πατισερί ή τη Royal Chocolate σοκολατίνα τους. Για όσους αντέχουν χωρίς σοκολάτα, υπάρχει η old fashion τάρτα φρούτων, για την οποία καταφτάνουν νοσταλγοί του ρετρό γλυκού από κάθε γωνιά της Αθήνας. Είναι περιποιημένη, με συγυρισμένα και καλογυαλισμένα (με μαρμελάδα) εποχικά φρούτα στην επιφάνειά της, με χορταστική κρεμένια και αφράτη γέμιση, και βάση τριφτή και βουτυρένια, τραγανή, αλλά όχι σκληρή. Ν. Μ.

Λεωφ. Αμφιθέας 168, Παναγίτσα, Π. Φάληρο, Τ/210-98.33.096. 


Η double mousse της Alea

Στην Alea θα δοκιμάσετε ίσως τα νοστιμότερα και σίγουρα από τα ακριβότερα μίνι μελομακάρονα της Αθήνας, όπως και υπέροχα κουραμπιε- δάκια με καλό βούτυρο. Φημίζεται επίσης για την υπέροχη double mousse πάστα ή τούρτα, που στήνεται σε στυλ σαρλότ. Είναι best seller και δικαίως: μους σοκολάτα, μους Grand Marnier, βάση μπισκότου και καραμελωμένα εκλέρ γεμισμένα με κρέμα πατισερί, σε ένα πληθωρικό σύνολο που είναι ανάλαφρο, όλο υφές και εναλλαγές γεύσεων. Πολύ καλές είναι και οι κρεμένιες τάρτες που περιέχουν εποχικά φρούτα – αν και για χάρη κάποιων πελατών τους που το απαιτούν, βγάζουν και τάρτες φράουλα το καταχείμωνο– , όπως και τα μικροσκοπικά κουλουράκια βουτύρου, που είναι εντελώς εθιστικά. Ν. Μ.

Κηφισίας 258, Ν. Ψυχικό, Τ/210-67.48.510. 


Τα αγαπημένα μας γλυκά από ζαχαροπλαστεία-1

Τούρτα Mont Blanc από το Le Greche

Τα λαχταριστά τζελάτο της Εύης Παπαδοπούλου είναι από τα κορυφαία στο είδος τους και από τα πιο πετυχημένα που βρίσκουμε στην Αθήνα. Μια γκάμα από σπέσιαλ αρτιτζιανάλε παγωτά σε πολλές διαφορετικές γεύσεις, από τούρτες και σεμιφρέντο μέχρι παγωμένα σάντουιτς, το ένα καλύτερο από το άλλο. Δοκιμάστε τα κανόλι τους και χειμωνιάτικες γεύσεις παγωτού, όπως σοκολάτα με βερμούτ Chinato, τούρτα Baked Alaska και Death by Chocolate. Κατόπιν παραγγελίας θα σας ετοιμάσουν και παγωμένη τούρτα Mont Blanc, πληθωρική και κρεμώδη, φτιαγμένη με πρώτης τάξης υλικά. Ν. Μ.

Λυκούργου 2-10, Ψυχικό, Τ/213-04.16.299, Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, Τ/216-70.06.458. 


Victoria Sponge Cake στο Αμαρυλλίς

Τακτοποιημένο και παστρικό σαν γιορτινό φιλόξενο σπιτικό είναι το όμορφο καφέ Αμαρυλλίς. Η σημερινή ιδιοκτήτρια, Λίλλυ Γαλλή, μια κομψή και ευγενέστατη οικοδέσποινα, φροντίζει με πολύ μεράκι για όλα τα καλούδια που προσφέρει, από τον καφέ, το μπραντς και το μικρό μπιστρουδένιο μενού μέχρι τα afternoon teas με τα συμπαρομαρτούντα τους και κυρίως τα περιποιημένα γλυκά. Εδώ βρίσκουμε από New York style cheesecake, μηλόπιτα apple cramble και lemon pie μέχρι μπανόφι και πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε και φρούτα εποχής. Από τα καλύτερά τους είναι το αριστοκρατικό Victoria sponge cake, ένα από τα πιο εντυπωσιακά «κέικ σάντουιτς» γεμισμένο με μαρμελάδα βερίκοκο, που θα ενέκρινε ακόμα και η βασίλισσα Βικτωρία, προς τιμήν της οποίας πρωτοδημιουργήθηκε. Αν θέλετε ολόκληρο το γλυκό, θα πρέπει να το παραγγείλετε εγκαίρως. Ν. Μ.

Διομήδους Κυριάκου 15, Κηφισιά, Τ/210-62.33.769. 


Τα καλαθάκια της Μυκόνου στο Κυκλάμινο

Ναι μεν τα κρουστά εξωτερικά και ζουμερά στο κέντρο αμυγδαλωτά είναι το πιο δημοφιλές γλυκό του νησιού, όμως ενδιαφέρον έχουν και τα καλαθάκια, που είναι ταρτάκια με βουτυρένια ζύμη και κανελένια γέμιση αμυγδάλου, ένα μυκονιάτικο κέρασμα – δημοφιλές σε βαπτίσεις και γιορτές– , που, όπως και τα αμυγδαλωτά, το βρίσκει κανείς στα ζαχαροπλαστεία του νησιού. Από όσα έχω δοκιμάσει ξεχωρίζω τα καλαθάκια και τα ζουμερά αμυγδαλωτά του ζαχαροπλαστείου Κυκλάμινο, της οικογένειας Κλούρα. Ν. Μ.

Πετεινάρος, Μύκονος, Τ/22890-22.787. 


Ροδίνια συριανά στον Αθυμαρίτη

Τα ροδίνια του Αθυμαρίτη είναι ένα γλυκό κέρασμα που αποτυπώνεται στη μνήμη με την πρώτη μπουκιά κι έχει γεύση αξέχαστη, κι ας μη βρίσκεις όμοιό του σε άλλα ζαχαροπλαστεία της Ελλάδας. Ένα πάλλευκο κι αφράτο γλυκάκι ψυγείου, που αποτελείται από ένα λεπτό, αέρινο και τρυφερό φύλλο αμυγδαλόπαστας αρωματισμένο με ανθόνερο, γεμισμένο με βουτυρόκρεμα και γενναιόδωρα πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα. Όποτε τα φτιάχνουν στο παλιό καλό ζαχαροπλαστείο της Ερμούπολης, γίνονται ανάρπαστα, όμως αξίζει να δοκιμάσετε από τα χεράκια τους και το περιβόητο συριανό μαστιχάκι, που είναι αμυγδαλωτό τυλιγμένο σε φύλλο κρούστας σιροπιασμένο κι αχνισμένο, κι επίσης παστέλι και μαντολάτο με μέλι θυμαρίσιο συριανό, νουγκατίνες και γλυκιά τυρόπιτα με ζύμη τσουρεκιού. Ν. Μ.

Κέας 2, Ερμούπολη, Σύρος, Τ/22810-82.261, 22810-83.163. 


Αμυγδαλωτά Τήνου του Χάλαρη

Από το 1974 που πρωτοάνοιξε το ζαχαροπλαστείο σε μια γειτονιά, στον Ταξιάρχη, στην αγορά της Τήνου, η οικογένεια Χάλαρη καταπιάνεται με τα παραδοσιακά γλυκίσματα του νησιού, και πρώτα από όλα με τα αμυγδαλωτά, που ήταν από τις πρώτες δημιουργίες του. Μαλακά, νοτισμένα με ανθόνερο και πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, είναι ένα κλασικό κέρασμα σωστά και με φροντίδα φτιαγμένο. Εδώ βρίσκουμε κι άλλα τηνιακά γλυκάκια, όπως ξεροτήγανα, τσιμπητά, μαντολάτα, όλα καμωμένα με βούτυρο αγελαδινό και γάλα Τήνου, ντόπιο φρυγανόμελο, φρούτα και αρώματα από τον κήπο τους! Ν. Μ.

Ταξιαρχών 12, Χώρα Τήνου, Τ/22830-23.274. 


Πραλίνα γάλακτος στη Μέλισσα

Για πολλούς το κορυφαίο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας. Φτιάχνει συναρπαστικά επιδόρπια υψηλής ζαχαροπλαστικής, με πρώτης τάξης υλικά. Πεντανόστιμοι κορμοί, μακαρόν και μον μπλαν. Από τις τούρτες δίνω μικρό προβάδισμα στην πολυδιάστατη πραλίνα γάλακτος με μους σοκολάτας γάλακτος ανάμεσα σε φύλλα σοκολάτας Valrhona, ένα γλυκό όλο υφές, τέλεια απόλαυση! Αξίζει να οδηγήσετε μέχρι το Περιστέρι μόνο και μόνο για αυτήν την τούρτα. Ν. Μ.

Εθν. Μακαρίου 43, Περιστέρι, Τ/210-57.11.055. 


To εκμέκ του Βάρσου

Μερικοί τον προτιμούν για τις μαρέγκες και τους μπεζέδες του, άλλοι για το τσουρέκι φόρμας, το βιεννέζικο κρουασάν ή τα ρυζόγαλα, ακόμα και για την τυρόπιτα. Όλα καλά τα φτιάχνουν στον Βάρσο, και μάλιστα, πιστοί στις παλιές συνταγές, μας γοητεύουν με τη ρετρό αυθεντικότητά τους. Το εκμέκ τους έχει γεύση νοσταλγική, είναι πλούσιο, ζουμερό και υπέροχα σιροπιασμένο. Ν. Μ.

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, Τ/210-80.12.472. 


Γαλακτομπούρεκο κανταΐφι στο Κοσμικόν

Πρόκειται για την πιο παλιά γλυκιά διασταύρωση περίτεχνα δουλεμένου φύλλου κανταΐφι με μεταξένια κρέμα, το καλύτερο ίσως γαλακτομπούρεκο του Λεκανοπεδίου. Ο μπακλαβάς και τα υπόλοιπα σιροπιαστά τους έχουν φανατικούς οπαδούς, όμως για τις πιο σπέσιαλ περιστάσεις ενδείκνυται το γλυκό «διασταύρωση». Ν. Μ.

Λεωφ. Ιωνίας 104, Άγ. Νικόλαος, Τ/210-86.49.124, Αγ. Αλεξάνδρου 102, Π. Φάληρο, Τ/210-98.11.677, Χαλανδρίου 34, Αγ. Παρασκευή, Τ/210-60.86.337. 


Τα αγαπημένα μας γλυκά από ζαχαροπλαστεία-2

Black Forest και κρέμα καπουτσίνο στο Sweet Alchemy

Yποκλίνομαι στην παντός καιρού Black Forest του μέσα σε μπολ, με ζουμερό παντεσπάνι σοκολάτας, κρέμα σοκολάτας 80% κακάο, βύσσινα μέσα σε αλκοόλ και σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια, γιατί απλώς είναι η υπέρτατη εκδοχή του κλασικού αυτού γλυκού. Ν.Μ.

Η κρέμα καπουτσίνο είναι ένα υπέροχο επιδορπιακού τύπου γλυκό, ιδανικό για το κλείσιμο ενός γεύματος και ταυτόχρονα μια μεγάλη απόδειξη για το πόσο ταιριάζει ο καφές με τη σοκολάτα. Βελούδινη κρέμα σοκολάτας γάλακτος με έντονη γεύση καφέ και από πάνω «αφρόγαλο», μια ανάλαφρη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, αρωματισμένη με φυσική βανίλια. Προσφέρεται μέσα σε γυάλινο μπολ. Ν. Δ.

Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Τ/210-72.40.205. 


Μακαρόν από τον Arnaud Larher στο GB Corner

Ανάλαφρα σαν πούπουλο, μαστιχωτά και με υπέροχη κρεμώδη γέμιση, τα μακαρόν που επιμελείται ο ζαχαροπλάστης του ξενοδοχείου, Ευγένιος Βαρδακαστάνης, σε συνεργασία με τον Γάλλο pastry chef Arnaud Larher, είναι από τα κορυφαία της πόλης. Δοκιμάστε μακαρόν με γεύση λουκούμι, μαστίχα, χαλβά και φιστίκι Αιγίνης, όλα τους με ελληνικά υλικά, όπως λουκούμι συριανό, μαστιχέλαιο χιώτικο, χαλβάς Μαραθώνα. Στο κατάστημα του ξενοδοχείου βρίσκουμε κι άλλα φαντασμαγορικά επιδόρπια υψηλής ζαχαροπλαστικής. Ν. Μ.

GB Corner, ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Τ/210-33.30.000. 


Λιβανέζικα μπακλαβαδάκια από το Sweet Beirut

Καταφτάνουν αεροπορικώς από τη Βηρυτό στο Χαλάνδρι, πάντα φρέσκα, φίνα σιροπιασμένα κι αλλιώτικα από τα δικά μας. Η λιβανέζικη εκδοχή του μπακλαβά είναι απίστευτα ανάλαφρη, σούπερ τραγανή κι ευωδιαστή. Εδώ θα βρείτε κι άλλα φοβερά κεράσματα, όπως νουγκά, μπαραζέκ, μαμούλ και μάλμπαν, αλλά και το απίθανο ghraybeh, τον λιβανέζικο κουραμπιέ. Ν. Μ.

Εθν. Αντιστάσεως 20, Χαλάνδρι, Τ/210-68.29.800. 


Κανόλι σιτσιλιάνικα στο Solo Gelato

Οι περισσότεροι έρχονται για το χειροποίητο βραβευμένο παγωτό που φτιάχνει ο μετρ του είδους, ο ζαχαροπλάστης Νικόλας Χριστογεώργος. Παγωτό φιστίκι Σικελίας κορυφαίο, ασυναγώνιστο μαστιχωτό καϊμάκι, dolce latte με καραμέλα γάλακτος και βουτύρου για χειροκρότημα. Ο κύριος Χριστογεώργος φτιάχνει όμως και κάτι θεσπέσια σιτσιλιάνικα κανόλι με κρεμώδη γέμιση ρικότας και τραγανό φύλλο, που όμοιά τους βρίσκουμε μόνο στο Παλέρμο. Ν. Μ.

A. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, Τ/210-68.13.622. 


Τα εκλέρ του Pavlov’s Lab

Στο μικρό, ευρωπαϊκής αισθητικής εργαστήρι του, ο ζαχαροπλάστης Αλέξανδρος Παυλώβ ετοιμάζει υπέρκομψες μεγαλειώδεις τούρτες για γάμους, γενέθλια και επετείους. Καθημερινά βρίσκουμε και φρεσκοφτιαγμένα περίτεχνα επιδόρπια, από κουίν αμάν και φινανσιέ με φραμπουάζ μέχρι παρί μπρεστ με μπαβαρουάζ φράουλας. Σπεσιαλίστας και στα εκλέρ! Φρεσκοψημένο σου με τραγανή επικάλυψη κρακελέ και γεμίσεις της αρεσκείας μας, από κρέμα τιραμισού και red velvet με τυρί κρέμα μέχρι σοκολάτα και φιστικοβούτυρο. Ν. Μ.

Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ 15, Νέα Ερυθραία, Τ/211-01.24.691. 


 

Τα αγαπημένα μας γλυκά από ζαχαροπλαστεία-3

Σαρλότ με βατόμουρα από τον Paul

Στη διεθνή γαλλική αλυσίδα μπορεί να στέκεσαι λιγωμένος για ώρες μπροστά στις βιτρίνες, μην ξέροντας τι να πρωτοδιαλέξεις. Ψωμιά, αρτοσκευάσματα και επιδόρπια με γαλλικό αέρα, φαντεζί παρουσίαση, αλλά και νοστιμιά, όλα φρέσκα και καλοφτιαγμένα. Φημισμένα μακαρόν, pain au chocolat, πολύ καλά εκλέρ, φινανσιέ, σου και λαχταριστές τάρτες. Πρόσφατα ανακάλυψα τη σαρλότ με βατόμουρα, ένα περήφανο, καμαρωτό γλυκό, γεμάτο φρέσκα φρούτα, πλούσια βουτυράτη κρέμα και φίνα σαβουαγιάρ, ότι πρέπει για επιδόρπιο. Ν. Μ.

Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, Τ/210-36.36.962, Λεβίδου 4, Κηφισιά, Τ210-80.84.288. 


Κορμός σοκολάτα και κάστανο στο Choc o’ Rock

Πώς να πιστέψεις ότι η Ρένα Οροκλού είναι ζαχαροπλάστισσα αυτοδίδακτη; Γλυκές υπερπαραγωγές σκαρώνει στο μικρό εργαστήρι της: ολόλευκη τούρτα Like a Virgin με λάιμ, καρύδα και λευκή σοκολάτα, White Rabbit με φρούτα του δάσους και φιστίκι Αιγίνης, γκραν σουξέ του φθινοπώρου το προφιτερόλ με λευκή σοκολάτα! Για ξεχωριστές περιστάσεις επιλέγω τον φανταστικό κορμό με ντακουάζ φουντουκιού, μους κάστανο, καρδιά με πατέ με κάστανο και ρούμι, με επικάλυψη πατισερί σοκολάτας, απίθανα πικάντικο και συναρπαστικό επιδόρπιο! Ν. Μ.

Βουτσινά 105, Χολαργός, Τ/211-01.22.512. 


New York Cheesecake με φρούτα του δάσους στο Mokpo

Καλόγουστο, σκανδιναβικής αισθητικής ζαχαροπλαστείο ή αλλιώς creative cake shop, όπως προτιμούν να το αποκαλούν οι δύο νεαρές ιδιοκτήτριες, Δανάη και Μαρία. Ειδικότης τους τα εντυπωσιακά american style layer cakes, τα κούκις και τα κάπκεϊκ, όλα με αγνά, φρέσκα υλικά. Απολαύστε ένα από τα ωραιότερα New York cheesecakes της Αθήνας, άλλοτε με φρούτα του δάσους, άλλοτε με λεμόνι ή ό,τι άλλο, ανάλογα με την όρεξη. Σούπερ κρεμώδες, λιώνει στο στόμα, έχει γλυκόξινες ισορροπίες. Ν. Μ.

Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 8, Χαλάνδρι, Τ/210-68.38.859. 


Η τάρτα μήλου με καραμέλα του Criollo

Το Δειπνοσοφιστήριο catering βάζει τον χώρο και ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας την τέχνη. Μια χαριτωμένη πατισερί με τα μελετημένα γλυκά του ζαχαροπλάστη, που αρέσκεται σε τολμηρούς συνδυασμούς. Από τα κορυφαία τους, η τούρτα με κρέμα σοκολάτας-αμυγδάλου και αλμυρό βούτυρο, τα κέικ με τζιαντούγια και η τούρτα αμυγδάλου, αν και το μενού αλλάζει τακτικά. Σπουδαία γεύση έχει η τάρτα μήλου με καραμέλα, ένα πληθωρικό βουνό με τραγανή επικάλυψη μπισκότου, που ξεχειλίζει νοστιμιά. Ν. Μ.

Ελαιών 34, Ν. Κηφισιά, Τ/210-80.73.967. 


Στόλεν από τον Φούρνο Τάκη

Για τα ψωμιά και τα φουρνογλυκά τους σχηματίζονται ουρές! Από αγγλικές πουτίγκες, παραδοσιακά σκωτσέζικα, βαριά και πυκνά κέικ με ουίσκι και βούτυρο μέχρι τα μαροκινά γκορίμπα με φιστίκι Αιγίνης και ανθόνερο ζυμώνουν με τα χεράκια τους. Θεϊκό το στόλεν που φτιάχνουν ακολουθώντας παραδοσιακή γερμανική συνταγή με βούτυρο και ρούμι. Αυτό το πλούσιο ψωμί με ζύμη βουτύρου, γάλα και αυγά, είναι γεμισμένο με κρέμα αμυγδάλου, αγριοκέρασα, πετροκέρασα, κονφί εσπεριδοειδών, αμύγδαλα, όλα βουτηγμένα για μέρες σε μαύρο ρούμι με μπαχάρια.  Ν. Μ.

Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, Τ/210-92.30.052.


Τα αγαπημένα μας γλυκά από ζαχαροπλαστεία-4

Μπακλαβάς Μυτιλήνης και κλημεντίνες στο Μητροπολιτικόν

Τα μανταρινάκια του ζαχαροπλαστείου Μητροπολιτικόν είναι από τα πιο νόστιμα ρετρό γλυκά της πόλης. Πρόκειται για ολόκληρες κλημεντίνες, χωρίς κουκούτσι, που μέσα έχουν σιρόπι. Αν σας αρέσουν τα εσπεριδοειδή, θα τις λατρέψετε. Αν προτιμάτε τα παραδοσιακά σιροπιαστά, οι μικροί μπακλαβάδες, συνταγή της Λέσβου, περιέχουν γέμιση με άσπρο αμύγδαλο, φτιάχνονται με βούτυρο γάλακτος και στο σιρόπι τους υπάρχει λίγη κρέμα, για ακόμα πιο γαλακτερή μυρωδιά. Ν. Δ.

Βουλής 39, Σύνταγμα, Τ/210-32.40.654. 


Τα αγαπημένα μας γλυκά από ζαχαροπλαστεία-5

Μαρόν ντεγκιζέ και μαρόν γλασέ στο Αριστοκρατικόν

Όλο τον χρόνο αγαπάμε τη σοκολάτα, και τα χειροποίητα σοκολατάκια του ζαχαροπλαστείου Αριστοκρατικόν. Τα πιο γνωστά είναι τα αραπάκια, με γέμιση πραλίνας. Προτείνουμε τα μαρόν ντεγκιζέ, με πουρέ κάστανου, βουτηγμένα σε σοκολάτα γάλακτος ή υγείας. Το Αριστοκρατικόν είναι γνωστό και για τα εξαιρετικά μαρόν γλασέ, από ελληνικά κάστανα βουτηγμένα σε σιρόπι. Ν. Δ.

Βουλής 7, Σύνταγμα, Τ/210-32.20.546. 


Τα αγαπημένα μας γλυκά από ζαχαροπλαστεία-6

Τούρτα Saint Honoré στο Desire

Θεσπέσια όλα τα γλυκά του παλιού καλού κολωνακιώτικου ζαχαροπλαστείου. Η συγκεκριμένη τούρτα, διαθέσιμη όλο τον χρόνο, έχει βάση από σφολιάτα τραγανή σαν μιλφέιγ και από πάνω μια ελαφριά κρέμα πατισερί. Στολίζεται με σαντιγί και καραμελωμένα σουδάκια και είναι όνειρο! Ν. Δ.

Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, Τ/210-36.32.333. 


Τα αγαπημένα μας γλυκά από ζαχαροπλαστεία-7

Τούρτα κάστανο στο Pastry Family

Αν το κάστανο είναι η αδυναμία σας, τότε αυτή είναι η τούρτα σας. Αν το κάστανο δεν σας αρέσει ιδιαίτερα, θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτή την τούρτα για να αλλάξετε γνώμη. Το πολυτελές αστικό ζαχαροπλαστείο που δεν έχει κάνει έκπτωση στην ποιότητα εδώ και σχεδόν μισό αιώνα που λειτουργεί, προμηθεύεται φρέσκα ελληνικά κάστανα και φτιάχνει τον πουρέ. Στη βάση μπαίνει ένα λεπτό παντεσπάνι σοκολάτας, αρωματισμένο με κονιάκ 5 αστέρων. Από πάνω βάζουν μια λεπτή στρώση από μους σοκολάτα και έπειτα τον πουρέ κάστανου, κομμάτια από τον καρπό, καρύδι τριμμένο από το Αρτεμίσιο και ολόκληρα μαρόν γλασέ για τη διακόσμηση.  Ν. Δ.

Ριζάρη 19, Παγκράτι, Τ/210-72.10.987.


Ο μπακλαβάς στον Gulluoglu

Τραγανό φύλλο, χρυσοκίτρινο χρώμα, άρωμα από βούτυρο και φυστίκι, πλούσια γεύση. Περίπου 20 είδη μπακλαβά θα βρείτε στον Gulluoglu, που μετρά μία δεκαετία στη χώρα μας, ύστερα από το πολύ πετυχημένο κατάστημα της Κωνσταντινούπολης. Λ.Κ.

Αγ. Αλεξάνδρου 5, Π. Φάληρο, Τ/210-98.40.733 & Νίκης 10, Σύνταγμα, Τ/210-32.13.959.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή