Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η περιοχή δεν δίνει μεγάλους σεισμούς

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η περιοχή δεν δίνει μεγάλους σεισμούς

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορύφωση της σεισμικής έξαρσης που έχει καταγραφεί στην περιοχή από τις αρχές του μήνα, φαίνεται να αποτελεί η χθεσινοβραδυνή δόνηση των 4,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμο Παπαδόπουλο. Ο ίδιος σημειώνει ως θετικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή εμφανίζει, ιστορικά, χαμηλή σεισμική δυναμική.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, o κ. Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Θυμίζω ότι αυτή η περιοχή είχε ενεργοποιηθεί με πολλούς, μικρότερου μεγέθους, σεισμούς, ήδη από τις 2 και τις 3 Ιανουαρίου.

Είχε παρουσιαστεί μια ύφεση τις επόμενες ημέρες και ενεργοποιήθηκε πάλι με μικρά μεγέθη στις 9 και στις 10 του μηνός και φαίνεται ότι κορυφώνεται σήμερα με τον σεισμό των 4.4 Ρίχτερ.

(…) Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όταν βρίσκεται σε απόλυτη εξέλιξη μία σεισμική ακολουθία όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για το τι μπορεί να επακολουθήσει.

Ομως η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει κάνει μεγάλα μεγέθη σεισμών στο παρελθόν εξ όσων γνωρίζουμε και στον παρόντα αιώνα αλλά και σε προηγούμενους αιώνες.

Κατά συνέπεια έχουμε ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, ιστορικό, μπροστά μας το οποίο συναξιολογούμε (…)

Οι κάτοικοι -και της συγκεκριμένης περιοχής και των γύρω περιοχών- θα πρέπει να μείνουν ψύχραιμοι να μην ακούσουν περαιτέρω φημολογίες. Τα στοιχεία είναι υπέρ μας, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι δεν θα γίνει μεγαλύτερος σεισμός».

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή